Archiv starších vydání

Tisk

Časopis Dřevo&Stavby 1/2011

Soňa Karásková | Úterý, 18. leden 2011 |

Přidat na Seznam.cz

titulka1_2011Datum vydání: 28. ledna 2011
Číslo: 1
Ročník 2011

On-line ochutnávka

Předplatné včetně nabídky starších čísel je možné objednat v sekci Předplatné.

V čísle 1/2011 časopisu Dřevo&Stavby mimo jiné najdete:

  • čtyři redakční návštěvy z různých typů dřevostaveb
  • představení netradičního dřevěného zahradního domku
  • první díl seriálu o dřevu a jeho využití ve stavebnictví
  • pozvánku do domu postaveného z odpadů
  • nahlédnutí do světa baubiologie – zdravého bydlení
  • první ze série volných článků o financování stavby rodinného domu
  • povídání o specifikách kuchyně v dřevostavbě
  • výběr materiálů pro zpevněné plochy v zahradě

1Velkorysý výminek

Dům, kterému patří pozornost v jedné z redakčních návštěv, měl být původně výminkem, výsledkem je ale velmi moderní, svěží dřevostavba, která počítá i s případnými návštěvami příbuzných.


2Bydlení na zkoušku

Chcete si nanečisto vyzkoušet, jak se bydlí v dřevostavbě? Letošní pravidelná soutěž vám to umožní! Tentokrát vás zveme do pasivního montovaného domu v Rakousku... Více informací najdete v záložce Soutěže


3Stavíme srub (1)

Pokud patříte mezi vyznavače bydlení v domech z masivního dřeva, určitě se začtete do nového seriálu o srubech. Představíme vám jejich výhody a specifika, nahlédnete do světa jejich staveb a dozvíte se, jak se ve srubech bydlí.


4Originální dům z odpadů

Na severovýchodě USA vybudoval architekt Keith Moskow netradiční dům z materiálů získaných z nejrůznějších demolic a skládek nepotřebných věcí. Vzniklo velmi originální a poměrně levné bydlení...


5Biologie zvaná stavební

Víte, co se skrývá pod pojmem baubiologie? Jeden z moderních trendů velí stavět pouze takové domy, které nebudou obsahovat žádné nebezpečné materiály a také na psychiku svých obyvatel budou působit jen pozitivně.


6Bydlení s pokorou k místu

Další redakční návštěva nás zavede do domu, o kterém bychom si mohli myslet, že je zdařilou rekonstrukcí původního vesnického stavení. Nikoliv! Dům je zbrusu nový, jen se snaží nevyčnívat a naopak co nejlépe zapadnout do svého okolí.


7Ostrovy plné chutí

V interiérovém extratématu tentokrát důkladně probereme kuchyně. Nelekejte se, nebudeme vybírat nádobí ani prostírání, ale všimneme si spíše dispozic, vhodného uspořádání a specifik týkajících se tohoto prostoru v dřevostavbě.


8Na podlaze záleží

Titulek je možná zavádějící – nepůjde už o interiér, ale o zahradu. I tam je volba materiálu pro zpevněné plochy, tedy zahradní podlahy, velmi důležitá.


    Líbil se Vám článek?

    Akce / DřevoStavby

    Zobrazit kalendář »

    gotop