Tisk
Vše o rekonstrukcích a premiéra novinek ve stavebnictví – to je letošní FOR ARCH

Vše o rekonstrukcích a premiéra novinek ve stavebnictví – to je letošní FOR ARCH

Dagmar Čechová | Středa, 17. září 2014 |

Přidat na Seznam.cz

Právě probíhá jubilejní 25. ročník mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH, jehož tématem jsou rekonstrukce a revitalizace. Na čisté výstavní ploše 18 tisíc m2 prezentuje 830 vystavovatelů novinky mezi výrobky a stavebními technologiemi. Co zajímavého na veletrhu a v rámci doprovodného programu vás ještě čeká?

FOR ARCH ONRED

"Z počtu vystavovatelů i z diskuze mezi stavebními firmami vyplývá, že ke své budoucnosti přihlížejí s větším optimismem než v minulých letech, kdy byly mnohem znatelnější dopady ekonomické recese. Kromě rozjezdu velkých státních stavebních zakázek se očekává i výrazný nástup stavebních aktivit v soukromém sektoru. Do popředí se teď mj. dostávají i stavby budované svépomocí a toto téma dostane nemalý prostor i na letošním veletrhu FOR ARCH. Snaha ušetřit je stále aktuálním tématem, avšak rozhodně ne na úkor kvality. To platí jak při samotné stavbě či rekonstrukci, tak v následném vybavení domu a zajištění jeho provozu," komentuje současnou situaci ve stavebnictví Martin František Přívětivý, ředitel obchodního týmu veletrhu FOR ARCH.

Výběr z odborného doprovodného programu

  • Nové povinnosti vyplývající ze změn v zákoně o odpadech

Růst legislativního a ekonomického tlaku na omezení odpadů, zvyšování recyklace a využití odpadů, optimalizace nákladů na odpadové hospodářství či omezení negativního dopadu nárůstu cen odpadů.

  • Nová zelená úsporám aneb zpracovat odborný posudek je lehčí, než si myslíte

Aktuální informace o programu NZÚ, řešení administrativních a technických bariér při podání žádosti či vzorové příklady pro úspěšné realizace v programu NZÚ.

  • Dřevěné stavění = zdravější bydlení

Návrat k přírodnímu materiálu, na jehož vytvoření není potřeba velké množství energie, jako tomu je u plastů, betonu či cihel. Dřevostavby z pohledu hodnotového – pozitiva, kvalita vnitřního prostředí, akustika jako silná stránka dřevostaveb.

  • Stavba rodinného domu z pohledu právníka

Právní průvodce stavbou rodinného domu. Změny v oblasti českého soukromého práva vyplývající z nového občanského zákoníku

Vybrané doprovodné soutěže a výstavy

  • Cena Architekt roku

Cena za inovativní přístup, který významně přispěl a zasloužil se o architekturu v ČR za konkrétní tvůrčí či organizační činy, a to jak na poli návrhu domů, stavby měst a tvorby krajiny tak i skrze teoretickou, vzdělávací, propagační, publikační a popularizační práci.

  • Young Architect Award 2014

Bolavá místa měst a obcí – opuštěný industriál jako téma letošní architektonické přehlídky. Výstava prezentuje různé pohledy na rozvoj sídel očima mladé generace architektů.

  • Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO

Prezentace stavebních řemesel formou celostátního finále v oborech zedník, truhlář, kameník a kamenosochař. Exhibiční obory: klempíř, tesař, pokrývač, podlahář, design užitého umění. Soutěží žáci 3. ročníků odborných škol a učilišť.

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop