Tisk
Sen o domě z Provence

Sen o domě z Provence

DAS | Čtvrtek, 12. únor 2015 |

Přidat na Seznam.cz

Zatímco včerejší den patřil v doprovodném programu veletrhu Dřevostavby 2015Dřevostavby spíše odborné veřejnosti, dnešní přednášky a prezentace jsou určeny pro širokou veřejnost.

Na veletrh až do soboty

Veletrh Dřevostavby 2015 začal včera na pražském holešovickém výstavišti, v letošním roce poprvé ve středu, což možná zmátlo řadu návštěvníků, kteří se na veletrh chystají až dnes nebo v pátek. Čas mají až do soboty, kdy se v podvečerních hodinách brány veletrhu uzavřou.

Do té doby ale zbývá ještě spousta času, který lze na výstavišti vyplnit nejen návštěvou vystavovatelů, ale také účastí na některém z doprovodných programů. Například v pátek a sobotu budou probíhat již tradiční Hovory o dřevu v podání ARCHCON Atelieru a firmy Dřevostavby Biskup, po celou dobu trvání veletrhu běží také ve středové hale bohatý doprovodný program. Na co se mohou návštěvníci těšit dnes?

Ke slovu se dostanou někteří z realizátorů dřevostaveb sdružení v Asociaci dodavatelů montovaných domů. Řeč bude čistě o praktických otázkách a zkušenostech, dozvíme se, jak se ve firmě Avanta Systeme staví ze dřeva v kombinaci s betonem, zajímavé dřevostavby představí společnost ATRIUM, projdeme se i po vícepodlažních dřevostavbách napříč Evropou.

Místo rekonstrukce nový dům

vac1vac2A jak je to s tím snem o Provence nadneseným v titulku? Půjde o představení netradičního rodinného domu, který realizovala společnost DOMY D.N.E.S. Na místě starého vesnického stavení vyrostla pod jejíma rukama krásná dřevostavba, inspirovaná sluncem zalitou oblastí jižní Francie. "Stavěli jsme na malé vesnici, polovinu z ní tvoří chalupáři, a starou paní, které dům patřil, jsme samozřejmě oba znali," vyprávěla majitelka domu, když jsem u ní byli na redakční návštěvě. "Už z toho důvodu jsme nechtěli její odkaz zničit, spíš mu vdechnout nový život. S velikou opatrností jsme proto přistoupili jak k bourání původního, tak k výstavbě nového domu. Nakonec nám tu zůstala jen hromada cihel, kamenů, dřeva, hlíny a starých pálených tašek. Manžel měl už od začátku vizi, že co nejvíce starých materiálů využije při budování nového domu. A myslím, že se mu to podařilo na výbornou."

To můžete posoudit i vy, pokud se chystáte na návštěvu veletrhu Dřevostavby. Od nás máte vstupenku zdarma!

Vaše komentáře (1)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop