Tisk
Pestrobarevná skrýš uprostřed lesoparku

Pestrobarevná skrýš uprostřed lesoparku

Lucie Němcová | Pondělí, 14. červenec 2014 |

Přidat na Seznam.cz

Magická barevná stavba mezi vzrostlými stromy parku Dartford Central Park je počinem britského studia Weave. Jako součást projektu Ecology Island, jehož cílem je oživit park a přiblížit ho lidem, vytváří místo pro nepřeberné aktivity od udržitelných řemeslných dílen až po pozorování ptáků.

dezeen Ecology-Of-Colour-by-Studio-Weave ss 1Malá budova nabízí flexibilní prostor pro nejrůznější workshopy, jejichž hlavním tématem je použití ekologických barev. Je také skrýší před deštěm a místem, odkud lze pozorovat divoká zvířata.
Horní patro tvoří jeden velký prostor, okna jsou kryta velkými výklopnými okenicemi různých velikostí, které lze podle potřeby otevírat. Krytý venkovní prostor je na úrovni přízemí – poskytuje další místo pro řadu činností a ochranu před deštěm.

Ecology-of-colour74 BryonyHendersonNávrh fasády je dílem grafického studia Nous Vous. Kabina je pokryta ručně malovanými náměty. „Vzor vznikl velmi spontánně – jako reakce na mřížku, kterou tvoří konstrukce stavby. Vzor i barvy by měly přinášet pocit radosti," říká Will Edmonds z Nous Vous. Motiv fasády s názvem Joy pokrývá 144 prken a obkladových desek a byl namalován místními obyvateli za použití organických nátěrů.

Esme Field house ze studia Weave dodává "Dřevo bude ponecháno vlivu počasí. Barvy zůstanou jasné po dva až čtyři roky a pak postupně zeslábnou spolu s tím, jak bude dřevo získávat stříbrnou barvu. Stavba tak elegantní zestárne a splyne s okolím."

dezeen Ecology-Of-Colour-by-Studio-Weave ss 7dezeen Ecology-Of-Colour-by-Studio-Weave ss 10Studio-Wave-Wooden-Hut-Ecology-Of-Colour-5

 

 

 Architekti spolupracovali také se zahradníkem, který okolní zahradu osadil tak, aby se z rostlin daly získávat potřebná barviva.

Ecology-of-Colour-by-Jim-Stephenson

dezeen Ecology-Of-Colour-by-Studio-Weave ss 6dezeen Ecology-Of-Colour-by-Studio-Weave ss 5

 

 

EcoOfColour-by-Jim-Stephenson-31-MidResEcology-Of-Colour-by-Studio-Weave

 

 

 

 

 

Náklonnost k přirozeným materiálům a dřevu jsem objevila již při studiích architektury a šíření osvěty a inspirace z této oblasti mi dává velký smysl. Baví mě lidi motivovat k tomu, aby bydleli zdravě, komfortně a více či méně soběstačně.

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Realizované dřevostavby”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop