Tisk
RIGIPS: <small>Zdravá deska RB (A) Activ´Air</small>

RIGIPS: Zdravá deska RB (A) Activ´Air

Dagmar Šimonová | Úterý, 29. červenec 2014 |

Přidat na Seznam.cz

Společnost Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., divize RIGIPS letos v červnu uvedla na trh novou sádrokartonovou desku Activ´Air. Její hlavní schopností je odstraňování formaldehydu, volné těkavé látky, která zpravidla škodí zdraví a je běžně přítomna ve všech vnitřních prostorách. Activ´Air je zároveň nejefektivnější volbou.

PAV 0223Nová sádrokartonová deska inovativní vlastnosti díky použití revolučních materiálů. „Při výrobě pracujeme s přídavkem chemické látky, která dokáže formaldehyd rozložit chemickou reakcí na zdravotně nezávadné látky a ty se následně naváží na molekuly sádry," vysvětluje Radomír Kamler, ředitel výrobního závodu SGCP CZ a.s., divize Rigips v Horních Počaplech. Deska Activ´Air zredukuje obsah formaldehydu ve vnitřním prostředí až o 70%. Pro dosažení maximální účinnosti stačí 1m² Activ´Air na 1m³ vzduchu v dané místnosti.

Práce jako s klasickým sádrokartonem

PAV 0014Tato stavební novinka je díky použitému bílému kartonu snadno rozpoznatelná od ostatních sádrokartonových desek. Deska neztrácí své schopnosti ani po běžné povrchové úpravě (nátěr běžnými vodou ředitelnými barvami, papírové tapety, sádrová omítka, apod.). „Při instalaci desky Activ´Air si také nikdo nemusí lámat hlavu s nějakou speciální přípravou, jednoduše s ní může pracovat jako s klasickým sádrokartonem," uzavírá Radomír Kamler.

PAV 0248Technologie Activ´Air byla patentována již před 10 lety v zahraničí a její účinnost potvrzuje udělený certifikát ISO 16000-23. „V současné době je tento výrobek velmi úspěšný v mnoha zemích na celém světě – například v Itálii, Belgii, Francii nebo Velké Británii," doplňuje Nikola Hoffmann, ředitel divize Rigips v České republice.

Účinnost desek ActiveAir vyzkoušel RIGIPS ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem přímo v praxi - v rekonstruovaném Okálu, pocházejícím ze 70. let. Desky byly na zkoušku v pokojích na volno, výsledek byl ale překvapující - už za jeden den poklesla hodnota formaldehydu v interiéru o 40%! Optimální účinnosti 70 % je dosaženo při instalaci 1 m2 výrobků Activ´Air na 1 m3 vzduchu v dané místnosti.

PALETA ACTIVair v6Již od 1. 6. je Activ´Air v prodeji také na českém trhu za doporučenou cenu 89 Kč/m² bez DPH. „Počítáme s tím, že do konce června by měla být deska k dispozici minimálně u 30 našich prodejců po celém Česku," komentuje Nikola Hoffmann. Seznam všech prodejců včetně kontaktů zákazníci postupně najdou na www.zdravadeska.cz. Cena byla stanovena tak, aby byl výrobek dostupný všem zájemcům o kvalitní vnitřní ovzduší.

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Konstrukce dřevostaveb”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop