Podlahy v dřevostavbě jedině "nasucho"

Tisk
Podlahy v dřevostavbě jedině "nasucho"

a.janousek | Čtvrtek, 07. červen 2012 |

Přidat na Seznam.cz

Někteří výrobci dřevostaveb se sice chlubí, že jejich stavba je suchého procesu výstavby, ale praxe je občas jiná. Pro usnadnění své práce "natahají" téměř všechny instalace na podlahy, zaizolují různě vyřezávaným polystyrenem(vznikají tak tepelné mosty, nestabilní podlaha a především nemožnost opravy instalací).

Celé "dílo" se následně zalije betonem či anhydridem(samonivelační hmota). Schnutí trvá velmi dlouho a je nutné stavbu odvlhčovat-jinak se vzdušná vlhkost nasaje do stěn stavby. Tento proces do dřevostavby opravdu nepatří. Proto je nutné podlahy projektovat a realizovat sendvičově. Jedním z ideálních materiálů je žhavá novinka od společnosti CETRIS®  s názvem PDI, ta je v prodeji od května letošního roku. Jedná se o sendvičovou desku, určenou pro technologii suché plovoucí podlahy, složenou z cementotřískové desky CETRIS® tloušťky 22 mm a dřevovláknité izolační desky tloušťky 12 mm. Dílec o rozměrech 1220x610 mm je po obvodě opatřen perem a drážkou a jeho povrch je hladký.

Základem je pevná rovina

deska cetris hobra 2Podlahové dílce CETRIS® PDI lze klást přímo na rovný, nosný a suchý podklad – stropní konstrukci nebo záklop. Tímto způsobem lze vytvořit novou roznášecí vrstvu s izolační deskou o celkové tloušťce pouhých 34 mm, s vysokou zatížitelností. V případech, kdy je nutno řešit větší skladebnou výšku, popřípadě je požadavek na podlahovou konstrukci s vyšším tepelným odporem, výrobce doporučuje pod podlahový panel umístit izolační desky o maximální tloušťce 50 mm. Vhodné typy jsou izolační desky na bázi polystyrenu, desky z kamenné nebo minerální vlny nebo dřevovláknité izolační desky. Podlahové dílce CETRIS® PDI se kladou zprava doleva, na sraz s křížovou vazbou. Dílce jsou vzájemně slepeny ve spoji pero – drážka polyuretanovým lepidlem.

Vaše komentáře (3)

Nejnovější články v kategorii “Konstrukce dřevostaveb”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop