Tisk
Bumerang od Jadranu

Bumerang od Jadranu

Dagmar Čechová | Čtvrtek, 30. říjen 2014 |

Přidat na Seznam.cz

Záhřebský ateliér Atmosfera přišel s geniálním nápadem: tak jako se v přírodě opakuje řada tvarů a prvků, může se tentýž prvek opakovat i v různých druzích nábytku. Architekti Bernarda a Davor Silovi „vymysleli" bumerang – prvek z chorvatského dubu, který v sobě spojuje statické, ergonomické a estetické hodnoty.

Kombinováním téhož prvku a jeho skládánímna sebe pak vznikla kolekce funkčních předmětů, jako je nábytek, křeslo, židle, lehátko, stůl, lavice, příčky, věšáky, police, apod.

ATMOSFERA boomerang BenchLowTable-1ATMOSFERA boomerang ConsoleChairATMOSFERA boomerang ChaiseLounge

ATMOSFERA boomerang ChaiseLounge-1
Když uvážíme, že existuje velký počet kombinací, které lze vytvořit, je bumerang pro člověka, který tento prvek kreativně kombinuje, nejen inovativním přístupem, ale rovněž zábavou.

ATMOSFERA boomerang LoungeChair
Výrobek je lehký, dobře se s ním manipuluje, lze ho používat opakovaně. Je multifunkční, bezpečný a snadno se udržuje.

Ergonomický design předpokládá použití v jakékoliv poloze. Bumerangový nábytek je vyroben ze 100% dřeva, je velmi příjemný na dotyk a vytváří přirozenou rovnováhu mezi lidským subjektem a předměty.

ATMOSFERA boomerang
Jeho předností je také snadná montáž a demontáž. Pokud předmět už nebude zapotřebí, může se snadno změnit v něco jiného; židle se tak promění na věšák, stůl v lehátko a podobně.

Díky použití masivního dřeva chorvatského dubu nejlepší jakosti jsou bumerangové výrobky 100% zdravotně nezávadné a recyklovatelné.

Niska stolica L NRStol 75 NRStolica 75 NR

Image
Pro konzervaci se používá pouze přírodní olej, kovové prvky jsou vyrobeny z nerez oceli (inox). Moderní výrobní technologie a minimální spotřeba energie jdou ruku v ruce s dobrou jakostí a vysokou životností.

Připravil Michal Babor, Foto Atmosfera

Vaše komentáře (1)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Zajímavosti”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop