Titulní strana

Tisk

SOUTĚŽ PRODLOUŽENA: Vyhrajte víkend pro dva v dřevostavbě

Michal Babor | Pondělí, 30. leden 2012 |

Přidat na Seznam.cz

domesi1Až do 14. února 2012 se můžete zúčastnit soutěže o víkendový pobyt ve dřevostavbě Futura Freestyle od architektů realizujících dřevostavby Prodesi Domesi, která se nachází na okraji malé obce Pulečný nedaleko Jablonce nad Nisou.


Jak vzniká moderní dřevostavba

domesi2Koncept projektu rodinného domu Futura Freestyle vznikl ve chvíli, kdy se potkaly úvahy architektů o domě s novým životním prostorem s úvahami o nové technologii, v tomto případě velkoformátových panelů z vrstveného dřeva Novatop. „Zároveň jsme chtěli, aby tyto dva nástroje, tedy prostorové řešení a technologie, umožnily vznik domu s výrazně příznivou cenou bez kompromisu v uživatelském komfortu a kvalitě," říká spoluautor návrhu architekt Pavel Horák. „Odpoutali jsme se od běžných názorů a vžitých schémat a začali se s čistým stolem na každou věc jednoduše dívat z nového úhlu. Tento přístup nás naučil mnoho nových věcí a mimo jiné také přivedl ke zcela nové technologii, kterou chceme nyní paralelně se sloupkovou konstrukcí rozvíjet a nabízet."

Dřevostavba jak má být

domesi3domesi4Technologie Novatop mimo jiné umožnila použít naprosto minimalistické řešení celého obvodového pláště. Skladba obvodových stěn je tvořena pouhými třemi vrstvami: velkoformátovými panely z masivního dřeva Novatop o tloušťce 84 mm, minerální tepelná izolace a omítka, celkem pouhých 269 mm!

Podobně jednoduchá je také skladba střechy a základové platformy. Díky kotvení na patkách nepotřebuje dům základovou desku,vnitřní povrch a zároveň nosnou konstrukci tvoří pohledové masivní vícevrstvé panely opatřené vnějším kontaktním systémem s tenkovrstvou omítkou různých barevných tónů, případně dřevěný obklad ze svislých modřínových palubek.

Variabilní - prostě free!

domesi5domesi6Flexibilita dala domu jeho název – „freestyle" totiž znamená především variabilní a multifunkční, a tak je možné si vybrat nejen z devíti barevných variant fasády, ale také z šesti alternativ dispozičního řešení. Projekt je proto možné koncipovat jako rodinný dům stejně dobře jako víkendové bydlení, ateliér či malou provozovnu.

Nakonec – přesvědčit se může každý. Prodesi totiž o prvním listopadovém víkendu dům Futura Freestyle slavnostně představilo veřejnosti. Do malé obce Pulečný nedaleko Jablonce nad Nisou přenesla dům z holešovického výstaviště a jako referenční stavbu jej bude používat pro prezentaci potenciálním stavebníkům. A pokud si chcete alespoň na pár dní vyzkoušet, jak se v takovém domě bydlí, zúčastněte se naší pravidelné soutěže a prodloužený víkend ve Futuře Freestyle může být právě váš!

Mgr. Michal Babor

Z životní dráhy učitele, kterým jsem chtěl být snad už v peřince, jsem před drahnou řádkou let zběhl do sféry časopisů o bydlení. Ze zaměstnance jsem se před deseti lety stal zaměstnavatelem, ale redakční práci zůstávám věrný...

Nejnovější články autora


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

Partneři projektu

gotop