Dům na bázi dřeva

Tisk

Dřevostavby: 8 důvodů, proč jim dát přednost

Administrator | Čtvrtek, 21. květen 2015 |

Přidat na Seznam.cz

08Stavba dřevěného domu je rychlá, oproti domům z jiných konstrukčních materiálů má nízké náklady na provoz, větší užitnou plochu a přinese příjemný pocit zdravého bydlení.

1 Více prostoru pro vás

Při srovnatelných tepelných odporech stěn jsou konstrukce na bázi dřeva nesrovnatelně subtilnější. Získáte tak až o 10 % více vnitřního prostoru než v tradiční zděné stavbě.

2 Rychlá výstavba2

Do dřevostavby se můžete nastěhovat již za tři měsíce po zahájení stavebních prací, přičemž stavba samotné dřevostavby může trvat jen několik týdnů.

3 Suchý proces stavby

Není potřeba nechat stavbu takzvaně vymrznout, jelikož výstavba probíhá bez přidané vody. Můžete se tedy bez jakéhokoli rizika nastěhovat ihned po dokončení stavby.

44 Estetický vzhled

Textura, barva a vůně dřeva působí odnepaměti příznivě na psychiku člověka. Je to dáno energií, která je do něj během růstu vložena.

5 Variabilní dispozice

Dřevěné příčky uvnitř domu zvládnete odstranit nebo přemístit během víkendu. Dobře připravený projekt také umožní dostavět část domu v pozdější době, až to budete potřebovat.

66 Dlouhá životnost

Přesvědčivým důkazem trvanlivosti dřeva jako stavebního materiálu je tradiční skandinávská architektura nebo stavby jihovýchodní Asie. Tamní budovy vydrží extrémní zimy, respektive vlhka a vedra. Svým obyvatelům poskytují komfortní bydlení i po několik století.

7 Úspora za vytápění

Náklady na vytápění rodinných domků a ostatních staveb z moderních konstrukcí na bázi dřeva s dostatečnou tloušťkou tepelné izolace jsou podle zkušeností uživatelů až o několik tisíc korun měsíčně nižší než u domků z klasických silikátových materiálů. Úsporou nákladů na provoz staveb na bázi dřeva se vytváří pro investora příznivé ekonomické podmínky pro splácení úvěru nebo hypotéky.

018 Úspora financí

Dřevostavby jsou obecně příznivé z ekologického a ekonomického hlediska. Nemalé peníze ušetříte nejen samotnou stavbou dřevostavby, ale také bydlením v ní. Jedná se totiž o dům s nízkými provozními náklady.

Krátká doba výstavby je významný faktor, neboť s rostoucí hypoteční podporou výstavby rodinných domů chce klient zkrátit na minimum dobu, kdy již splácí úvěr, ale nebydlí. Také krátkou dobou výstavby ušetří peníze za nájem ve stávajícím bytě.

1

Při tloušťce obvodové stěny u dřevostavby 290,5 mm je součinitel prostupu tepla jen 0,2 W/m2K, zatímco u zděné stavby s tloušťkou stěny 400 mm je tento součinitel 0,32 W/m2K. Z toho plyne, že i při menší tloušťce stěny u dřevostavby výrazně ušetříte oproti zděné stavbě za vytápění.
Pokud se podíváte na vnitřní stěny, při tloušťce stěny 136 mm u dřevostavby je vzduchová neprůzvučnost 45 dB. U zděné stavby s tloušťkou nenosných příček 150 mm je vzduchová neprůzvučnost jen 44 dB. Dřevostavby s minerální izolací jsou tedy podstatně tišší.

Zdroj: Dřevostavby s minerální izolací, vydaly AVMI a ADMD, 2015


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop