Dům na bázi dřeva

Tisk

Dřevostavby se v Česku prodávají jen výjimečně

Michal Babor | Úterý, 25. srpen 2015 |

Přidat na Seznam.cz

10 SOLO 105Dřevostavby v nabídce největšího českého realitního serveru Sreality.cz zaujímají velmi malý prostor. Konkrétní důvody známy nejsou. Může tomu být tak třeba proto, že s dřevostavbou jsou její majitelé natolik spokojeni, že se pro její opětovný prodej rozhodují jen výjimečně.

Podle Táni Lálové z realitního serveru Sreality.cz čekají dřevostavby na kupce nejčastěji 133 dní a jejich prodejní cena se pohybuje kolem 2,5 milionu korun. Nejvíce dřevostaveb se k prodeji nabízí ve Středočeském (236) a Moravskoslezském kraji (128). Nejdéle v nabídce zůstávají na Pardubicku (267 dní).

tabulka„Jedním z důležitých faktorů, který vede ke koupi nové dřevostavby, je relativně krátká doba potřebná na její výstavbu. Tím pádem se její majitel může poměrně rychle nastěhovat," dodává Michal Zadák, manažer Sreality.cz.

Pronájem dřevostavby je v Česku vyloženě raritou.

 

Mgr. Michal Babor

Z životní dráhy učitele, kterým jsem chtěl být snad už v peřince, jsem před drahnou řádkou let zběhl do sféry časopisů o bydlení. Ze zaměstnance jsem se před deseti lety stal zaměstnavatelem, ale redakční práci zůstávám věrný...

Nejnovější články autora

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop