Dům na bázi dřeva

Tisk

Domek pro spisovatele - dřevěné útočiště v zahradě

Michal Doležel | Pátek, 27. listopad 2015 |

Přidat na Seznam.cz

WSD - perexKlientovo zadání znělo "domek pro spisovatele". Londýnské studio WSD vytvořilo zahradní pracovnu s moderním designem a téměř romantickým interiérem.

Jedná se do dřevostavbu založenou na betonové základové desce, Fasáda je z cedrového dřeva, v interiéru se nejvíc uplatnila borovice. Dům plní funkci pracovny zároveň však jde o útočiště, kde je možné nerušeně rozjímat.

WSD1WSD2

 

Tomu odpovídá také interiér. Dům je vlastně knihovna, pracovna a dřevník v jednom. Interiér byl navržen tak, aby klienta - autora a ilustrátora dětských knih - inspiroval k práci a pomáhal měnit myšlenky v konkrétní umělecké dílo. Dřevo jako hlavní materiál si architekti zvolili kvůli jeho přirozenému stárnutí do krásy.

WSD3WSD6

 

Dům vytápí krbová kamna na dřevo, jejich komín pak spolu s knihovnou tvoří dominantu interiéru. Dům byl navržen tak,a by ve velké míře využíval přirozeného denního světla.

WSD5WSD4

 

Součástí domu je zastřešená veranda s předsazenou stěnou z cedrových hranolů. Ta umožňuje odpočinek venku i v deštivém britském počasí, ve tmě však v kombinaci s osvětlením vytváří velmi pěknou hru světel a stínů.

Foto: WSD

Michal Doležel

Již několik let popularizuji stavební technologie a design s drobným akcentem k trvalé udržitelnosti a přírodním materiálům. Chápu to jako poslání. Jsem také opatrný sadař a včelař teoretik.

Nejnovější články autora


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop