Dřevostavba na klíč do dvou milionů - jaké máte možnosti?

Dřevostavba na klíč do dvou milionů - jaké máte možnosti?

Redakce | Pondělí, 18. leden 2016 |

Přidat na Seznam.cz

Hlavní výhodou katalogových projektů dřevostaveb na klíč je většinou rychlost výstavby a pohodlí. Dům totiž může být připraven až do fáze rovnou k nastěhování. Dům na klíč přitom nemusí být drahý. Podívali jsme pečlivěji na některé katalogové projekty dřevostaveb v ceně do dvou milionů korun.

 

Domy menší až střední velikosti

V ceně do dvou milionů nemůžete očekávat velký nebo nějak tvarově atypický či zajímavý dům. Přesto v této kategorii naleznete celou řadu docela pěkných projektů pro běžné bydlení. Většinou jde o bungalov s obytnou plochou kolo 90 m2, najdete zde ale také patrové domy. V každém případě ale půjde o dům menší či střední velikosti.

dům 1

 

Pokud se v této kategorii rozhodnete pro patrový dům, bude mít nejspíš jen jednu koupelnu, v přízemí najdete většinou obývací pokoj spojený s kuchyní, noční část domu se pak nachází v patře. Domy mají většinou technickou místnost či komoru, šatnu nebo spíž však budete hledat marně. V českých domech navíc často chybí praktická a nedoceněná místnost - prádelna.

Dřevostavba na klíč - co všechno v ceně dostanete?

Při rozhodování, jaký dům či projekt si pořídíte, je dobré mít na paměti, že každý dodavatel si označení "dům na klíč" vykládá po svém. Ani v nejdokončenějších variantách proto většinou nenajdete kuchyňskou linku, kterou si musíte koupit zvlášť. Totéž často platí také pro podlahy. Okna u těchto domů budou většinou plastová, pouze základní budou také dveře a kliky.

dum 2

 

Naproti tomu s dřevostavbou většinou získáte energeticky úsporný dům, dodavatelé navíc i v této kategorii nabízí moderní difuzně otevřené skladby stěn. U některý domů je také v ceně centrální řízené větrání s rekuperací tepla. Technicky jde většinou o panelové dřevostavby - výhodou je v takovém případě samozřejmě rychlost výstavby a kvalita.

Co může dům ještě více zlevnit?

Dodavatelé často nabízejí domy v různém stádiu dokončení. Na jednom konci tak stojí hrubá stavba, na druhé pak dům téměř kompletně připravený k nastěhování. Firmy tím vychází vstříc lidem, kteří si chtějí dům dokončit svépomocí. Můžete si například objednat hotovou hrubou stavbu i s příčkami, podhledy a hlavně hotovými rozvody vody a elektřiny, ale bez obkladů podlah či vnitřních dveří. Nebo jen základní hrubou stavbu, přimčemž vše ostatní včetně příček či podhledů si bude muset dodělat sami.

Mnoho projektů je také možné různě modifikovat na přání. Většinou jde o rozšíření domu a úpravu vnitřních dispozic. Za úpravu projektu si ale budete muset připlatit. Totéž platí také v případě, že dřevostavbu na klíč chcete realizovat v nestandardních podmínkách - například ve svahu.

                   Levnější typové projekty dřevostaveb z našeho katalogu:

ext - perex

 

Jubileum profi 82 údolím - dodavatel ATRIUM s.r.o.

 

perex

 

PovBG 59  - dodavatel AVANTA SYSTEME s.r.o.

 

ext - perex

 

Ekonomy MS 07  - dodavatel MS HAUS s.r.o.

 

Další typové domy naleznete v kašem katalogu dřevostaveb.


Líbil se Vám článek?
gotop