Časopis DŘEVO&stavby 1/2015
Tento článek vyšel v: Časopis DŘEVO&stavby 1/2015
Objednejte si krásně vonící výtisk časopisu s kvalitními fotografiemi pouze za 50 Kč
Objednat časopis
Tisk
Ozdobte interiér krásou z rukou českých sklářů

Ozdobte interiér krásou z rukou českých sklářů

Lucie Němcová | Středa, 28. prosinec 2016 |

Přidat na Seznam.cz

Vybraný design a dokonalá kvalita nemusí být výsadou produktů pouze vyhlášených zahraničních značek. Přesně tyto dva znaky jsou totiž základem portfolia české firmy Brokis, která si dala za cíl pokračovat v tradici českého foukaného skla a vyrábí exkluzivní svítidla, jež získávají prestižní ocenění u nás i ve světě.

Společnost Brokis staví na vyhlášené zručnosti českých sklářských mistrů, jejichž řemeslné dovednosti mají kořeny v několik staletí staré tradici. Originální kolekce luxusních svítidel jsou navrženy uznávanými českými i mezinárodními designéry. Tradiční ručně foukané sklo se ve výrobcích snoubí s vytříbenými materiály jako je dřevo a ručně opracovaný kov.

01 Muffins black by Lucie Koldova and Dan Yeffet_Brokis 302 Muffins_uhelny_Lucie Koldova and Dan Yeffet_mlyn_martin_chum03 _DSC5536_FACE

05 Capsula_Lucie Koldova_Brokis 2014 pavilon 0607 Shadows_Lucie Koldova and Dan Yeffet_uhelny_Lucie Koldova and Dan Yeffet_mlyn_martin_chum (5)08 Whistle_03_Lucie Koldova_ Brokis_14

09 Night Birds_Tomas Kral_BrokisVlastní výrobní kapacity poskytují nekonečné pole působnosti pro odvážné experimenty a vývoj inovativních materiálů, technik a technologií. V portfoliu společnosti si tak mohou vybrat jak investoři vyžadující moderní funkční osvětlení, tak nároční architekti a interiéroví designéři, kteří poptávají třeba nezvyklé světelné dekorativní objekty. Záměrem společnosti je dávat nové impulzy a příležitosti české tvorbě, proto pravidelně oslovuje přední české designéry zejména z řad mladých tvůrců a dává jim příležitost uskutečnit jejich vize. Několikrát do roka uvádí na trh nové kolekce, které se vyznačují jednoduchými konstrukcemi, velkými formáty foukaného skla a vysokou kvalitou řemeslného zpracování.

Náklonnost k přirozeným materiálům a dřevu jsem objevila již při studiích architektury a šíření osvěty a inspirace z této oblasti mi dává velký smysl. Baví mě lidi motivovat k tomu, aby bydleli zdravě, komfortně a více či méně soběstačně.

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Design”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop