Tisk
Vyvážený kus javoru – konferenční stolek s názvem Nook

Vyvážený kus javoru – konferenční stolek s názvem Nook

Dagmar Šimonová | Pátek, 21. říjen 2011 |

Přidat na Seznam.cz

Designér David Pickett do svého repertoáru nedávno zařadil dekonstruktivně pojatý konferenční stolek s názvem Nook, vyrobený ze světlého javoru. Kus nábytku je na první pohled poměrně matoucí, lidský mozek se musí pořádně zamyslet, jak vlastně neforemný předmět funguje a k čemu jeho záhyby a kouty (nook = kout, zákoutí) slouží.

Balancující konferenční stolek nabízí nečekaný úložný prostor

Konferenční stolek NookStolek Nook by měl být, co se týče stylu, univerzální. Hodí se do interiérů moderních, tradičních i klasických. Někde poslouží jako doplnění zařízení podobného ražení, jinde zase jako protiváha hmotným a masivním kusům. Díky svojí konstrukci nabízí Nook dostatek místa pro nohy ze všech čtyřech stran a ve svém těle zahrnuje i praktickou polici k odložení knih, notebooku nebo časopisu.

Řešení pro minimální bydlení

Konferenční stolek NookDá se říct, že konferenční stolek Nook je spíše než klasickým nábytkem, uměleckým dílem, které se snadno stane středem pozornosti. Podle slov samotného designéra byl tento kus nábytku reakcí na řešení minimálních bytů, kde se hodí každý centimetr čtvereční úložného prostoru. David se tak snažil z jinak poměrně nevyužitelného konferenčního stolku vytěžit maximum.

David PickettDavid Pickett je velice mladý designér z Clevelandu, jehož největším snem je uvedení konferečního stolku Nook na trh. Nezbývá než popřát mladému umělci hodně štěstí do jeho slibně začínající kariéry.

Vaše komentáře (2)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Nábytek a doplňky”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop