Tisk
RAKO HOME a RAKO OBJECT - značky tradiční české kvality

RAKO HOME a RAKO OBJECT - značky tradiční české kvality

Dagmar Šimonová | Pátek, 02. březen 2012 |

Přidat na Seznam.cz

Včera, 1.3.2012, uvedla společnost LASSELSBERGER, s.r.o. novou kolekci značky RAKO. Významné změny bylo dosaženo i  v rámci značkové politiky, kdy došlo ke sjednocení značky RAKO (bytová keramika) a LB OBJECT (objektová keramika). Nadále tak můžeme na trhu najít tradiční a kvalitní českou značku RAKO HOME pro bytové stavby a RAKO OBJECT pro velké komerční i nekomerční objekty. V rámci této změny také společnost představila zásadní inovaci sortimentu objektové keramiky RAKO OBJECT.

Značka RAKO HOME se v novém roce rozšíří o deset nových kolekcí

RAKO HOME - STYLE, nová série 2012Série keramických obkladů a dlažeb plně využívají nově spuštěnou pec od italského výrobce Sacmi, kterou společnost LASSELSBERGER, s.r.o. uvedla do provozu 13.2.2012 v závodě v Chlumčanech a která vyrábí velké formáty dlaždic 60 x 60 cm.

 

Nové kolekce pro každého

V novinkách roku 2012 si své najde každý. Designéři vsadili jak na klasiku, tak na modernu a to napříč cenovým spektrem. Nejlevnější série tak začíná už na 250 Kč/m2.

RAKO HOME - GLAMOUR, nová série 2012Glamour – Půvab, kterému se nedá odolat. Série Glamour je precizní imitací mramoru, jejímž základním stavebním kamenem jsou obkládačky velikosti 30 x 60 cm. Věrohodná imitace jemné struktury žilkování přírodního kamene je možná díky nové aplikační technologii digitálního tisku.

LIGHT RAKO (9)Light – Maximální volnost výběru. Série Light představuje minimalisticky jednoduchou modernu, kterou si každý zákazník může dotvořit libovolně podle svého. Základem této série jsou velice jednoduché bílé obkládačky formátu 30 x 60 cm, v matu, lesku a třech možných variantách reliéfních povrchů. Velice univerzální základ pak dává možnost vyniknout zvoleným kontrastním dekoracím.

RAKO HOME - TEXTILE, nová série 2012Textile – Pastva pro oči. Tapety v koupelně? Žádný problém. Díky technologii digitálního tisku je na obkládačku přenesena struktura a barevnost textilní tapety. A obklady klamou i na dotek. Jemný reliéfní povrh připomíná dotek tkané látky. Základní výraz série můžeme vybírat ze dvou různých dekorů – jeden ve stylu klasickém, druhý více elegantní.

RAKO HOME - STYLE, nová série 2012Style – Objevte krásu v jednoduchosti. Střídmost, harmonie, nezaměnitelný styl. Základ této séie tvoří obkládačky v přírodních odstínech od bílé, lehké béžové a téměř cementové až po hnědou. Jemných tiskem je obkladačkám vtisknuta struktura kamene. Obklady na sebe nestrhávají prvoplánovitě pozornost, spíše vytvářejí prostor pro jiný, výrazný prvek.

RAKO HOME - MANUFACTURA, nová série 2012Manufactura – Tvořeno s láskou. Velice rustikálně ladná kolekce, dostupná ve dvou barevných odstínech. Klasický zlatavě béžový a středomořský světlounce modrý. Tvůrci označují tuto sérii lako útulnou a laskavou a doporučují její umístění především do stylových interiérů a venkovských stavení. Rustikální vzhled podporuje zjevné kolísání barevnosti odstínu, umožněné opět nejmodernější technologií digitálního tisku.

RAKO HOME - LAZIO, nová série 2012Lazio – I s malým rozpočtem se dá předvést velké divadlo. Povrch obkladů této série imituje travertin a svou elegancí bez zbytečné drobnosti zaujme široké spektrum zákazníků. Základním odstínem je neutrální matná, světle a tmavě béžová barva. Díky digitálními tisku je k sérii dodávaná i „falešná" mozaika, která se výborně hodí do kuchyně, kde jsou pravé mozaiky vzhledem k množství spár velice nepraktické.

RAKO HOME - AMAPOLA, nová série 2012Amapola – Ujíždějte na vlnách. Světlé barvy v jemných pastelových odstínech opticky zvětšují plochy stěn, navíc je tento efekt ještě silně podtržen střídáním matného a lesklého povrchu a jemně patrným dekorem vln. Neutrální základ celé série mohou oživit  tři varianty celoplošné květinové dekorace.

RAKO HOME - PIETRA, nová série 2012Pietra – Láska k přírodě. Poslední tři novinky jsou ze sféry podlahových dlažeb, které se ale mohou v různých variacích použít i na stěny. Design velkoformátových dlaždic Pietra je založen na jednoduchosti a jedinečnosti přírodního materiálu. Rozřezáním lze vytvořit zajímavá dekorace úzké mozaiky.

RAKO HOME - ROCK, nová série 2012Rock – Solidní základ. Univerzální a estetické dlaždice Rock jsou velice odolné, protože je keramický střep probarven ve hmotě. Barevnost této série se opět drží při zemi, využívá i formátů 60 x 60 cm. Zajímavým a dynamickým prvkem je řezaná dekorace dlaždic, která se po aplikaci dlažby zaspáruje. Opět je možné použít dlažbu i jako obklad a doplnit ho třeba mozaikovou bordurou. Dlažbu je možné sehnat ve dvou povrchových provedeních - standardní a lapovaný (jemné nepravidelné odleštění - střídání matu a lesku).

RAKO HOME - CLAY, nová série 2012Clay – Jednoduše velkorysé obklady. Glazované slinuté dlaždice nejvyšší třídy a kvality mají jemný, matný reliéf, připomínající udusanou hlínu. Série je rozdělena na teplou a studenou barevnou řadu, opět možnou aplikovat i v rozměru 60 x 60 cm. Jednoduchost je podtržena minimalistickými dekoracemi, jako například zajímavým dekorem se třemi linkami.

24 hodinový barevný systém

RAKO OBJECT - 24 hodinový barevný systémZásadně inovovaný sortiment objektové keramiky RAKO OBJECT představuje architektům, projektantů a všem odborníkům ucelený systém vzájemně se doplňmujících sérií se zaměřením na vysoké technické požadavky. Revoluční změna nabídky RAKO OBJECT staví na tzv. 24 hodinovém barevném systému. Na tomto novém řešení spolupracovalo mnoho osobností z architektonické a designérské sféry. Kolekce je rozdělena na dva "ciferníky" - škálu denních a nočních barev. Noční barvy mají v interiéru díky svým neutrálním tónům vždy dominantní zastoupení, denní barvy pak vytvářejí harmonický základ pro barevné akcenty. Škála denních, výrazných barev je z hlediska keramické technologie výroby na nejvyšší možné dosažitelné sytosti glazur. Barevný systém pak prostupuje všemi produktovými řadami značky RAKO OBJECT a ve výrobkovém mixu navazuje i na kolekce pod značkou RAKO HOME

Společnost LASSELSBERGER, s.r.o. tak přichází na český trh s velice komplexním a kompletním řešením bytové i objektové keramiky a nabízí jedno z nejširších možných portfólií keramických materiálů.

 

Vaše komentáře (7)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Ostatní”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop