Tisk
SAPELI: <small>Nové centrum dveří a zárubní v Praze</small>

SAPELI: Nové centrum dveří a zárubní v Praze

Dagmar Šimonová | Pondělí, 01. červenec 2013 |

Přidat na Seznam.cz

19. června došlo v Praze na Černém mostě k slavnostnímu otevření nového centra dveří a zárubní se značkou Sapeli. Pompézní akce začala v pravé poledne ohňostrojem s tanečním vystoupením a zajímavým odpolednem plným zábavy i poučení provázela Gabriela Partyšová a Pavel Trávníček. Novou vzorkovnu provozuje společnost DODO for life, nejúspěšnější prodejcedveří a zárubní Sapeli pro rok 2012.

Rozsáhlá vzorkovna i poradenský servis

slavnostni otevreni sapeli centra,praha,černý most, 19.6.2013 11Odborné poradenství pro dveře a zárubně, největší přehled všech typů otevírání dveří, speciální dveře v typových vzorcích, poradny bytových designérů a vše nové, co se děje kolem dveří a zárubní na českém trhu. To jsou namátkou hlavní charakteristiky služeb nově otevřeného výstavního centra dveří a zárubní v Praze na Černém Mostě – SAPELI CENTRA, které odborně zaštiťuje největší český výrobce interiérových dveří a zárubní, společnost SAPELI.

slavnostni otevreni sapeli centra,praha,černý most, 19.6.2013 10Dveře a zárubně se značkou SAPELI mají jasně danou vysokou kvalitu designu a zpracování. S požadavky na stejně vysokou kvalitu zákaznického servisu rozjelo SAPELI i realizaci sítě odborně vedených SAPELI CENTER po celém Česku. V průběhu slavnostního odpoledne se proto zástupci společnosti snažili předvést nejen kvality samotného centra a jeho personálu, ale i samotných dveří. A protože kvalita dveří se nepozná od pohledu, nýbrž je skrytá pod jejich povrchem, mlátilo se, vyráželo a kopalo až lítaly třísky.

Sapeli dveře odolaly i kopačce mladého fotbalisty

slavnostni otevreni sapeli centra,praha,černý most, 19.6.2013 07Klasickou konstrukcí dveří je tzv. sendvičová, která je tvořena vnitřním obvodovým rámem s výplní, ovaleným vrchním pláštěm. Na první pohled nic složitého. Ovšem ten druhý už ukazuje, že pro vnitřní obvodový rámeček různí výrobci používají různé materiály. Ukazuje i to, že vnitřní výplň může být tvrzená voština, tedy voskovaný papír, nebo odlehčená či plná DTD deska s diametrálně odlišnými mechanicky odolnými vlastnostmi. „Vnitřní konstrukce dveří je doslova alfa a omega dlouhodobé kvality dveřního křídla. Z tohoto důvodu do našich dveří používáme pro obvodové rámečky masivní smrkové dřevo a nikoli MDF desku, tedy slisovaná dřevní vlákna, která logicky nemohou dlouhodobě stabilně udržet dveřní závěs neboli lidově řečeno pant. U naprosté většiny dveří SAPELI je vnitřní výplní odlehčená či plná DTD deska, která dodává nejen potřebnou tuhost a mechanickou odolnost, ale umožňuje nám vyrábět dveře se speciálními vlastnostmi, kterými je například klima či zvuková odolnost. Ovšem to, díky čemu dveře s českou značkou SAPELI vítězí v odolnosti, jsou doplňkové vnitřní vlysy, které jsou přidávány pro další zpevnění tuhosti dveří a umožňují pevnější ukotvení dveřního závěsu, který pak skutečně vydrží sloužit po dobu 27 let provozu, na které jsou naše dveře testovány. Bohužel mnoho výrobců zneužívá toho, že vnitřní konstrukce dveří není vidět a pokud se zákazník nezajímá o to, jak jsou jeho vybrané dveře poskládány, pak častou koupí nechvalně známého zajíce v pytli a možná častěji, než si je ochoten mnohdy připustit," uvádí Ing. David Vítek, vedoucí marketingu SAPELI, a.s.

slavnostni otevreni sapeli centra,praha,černý most, 19.6.2013 05slavnostni otevreni sapeli centra,praha,černý most, 19.6.2013 03Návštěvníci tak na vlastní oči mohli vidět, jak běžné "levné" dveře (testované Sapeli křídlo bylo jen o cca 300 korun dražší, než nejlevnější dveře z hobbymarketu) nedokážou odolat téměř žádnému testu, zatímco dveře Sapeli odolávají vyražení, prokopnutí, proražení palicí a váze několika mužských těl. Jednoduché testy, z nichž některé jsou dle stejných metodik, jako oficiálně certifikované testy ve státní zkušebně, jednoduše návštěvníky přesvědčili, ža nízká cena je tradičně vykoupena nízkou kvalitou výrobku.

Co můžeme v nové Sapeli centru vidět?

slavnostni otevreni sapeli centra,praha,černý most, 19.6.2013 04Výstavní plocha 500 m2 prezentuje až 60 dveřních kompletů. Kromě tradiční nabídky všech typů otevírání dveří, včetně polodrážkových a bezpolodrážkových variant jsou k prohlédnutí i další produkty, a to obkladové panely SAPELI, projekt LINUM (dveřní kování integrované do plochy dveří), dveře se speciálními vlastnostmi či program pro hotelové komplexy. Samozřejmostí jsou vzorky různých dveřních doplňků a kování, včetně detailních řezů jak zárubněmi, tak všemi typy dveřních konstrukcí dveří SAPELI, od těch nejběžnějších po speciální, takže zákazník si může lehce vytvořit obrázek o tom, co se skrývá uvnitř v konstrukci dveří české značky," uvádí Ing. Stanislav Zikmund, obchodní ředitel SAPELI, a.s.

Slavnostní otevření 19.6.2013 53slavnostni otevreni sapeli centra,praha,černý most, 19.6.2013 06V současnosti jsou v provozu a slouží zákazníkům již tři SAPELI CENTRA v České republice – Jihlava, Hradec Králové, Olomouc. Do konce roku přibudou ještě dvě SAPELI CENTRA v Praze a v Brně.

 

Jednoduché testy, z nichž některé jsou dle stejných metodik, jako oficiálně certifikované testy ve státní zkušebně vás přesvědčí, že nízká cena je tradičně vykoupena nízkou kvalitou výrobku!
Vaše komentáře (2)

Nejnovější články v kategorii “Ostatní”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop