Tisk
Dřevěná masivní podlaha v otázkách a odpovědích

Dřevěná masivní podlaha v otázkách a odpovědích

Redakce | Pondělí, 11. leden 2016 |

Přidat na Seznam.cz

Dřevěné podlahy se staly oblíbenými v období baroka, tedy druhé polovině 17. století. A i když se dnes musí utkat se spoustou moderních materiálů, jako je vinyl nebo PVC, stále je svými skvělými vlastnostmi předčí. Přesto se kolem masivních dřevěných podlah rojí otázky, které v budoucích majitelích vzbuzují obavy. Pojďme si na ně odpovědět.

 

„Za masivní dřevěnou podlahu dám majlant…“

Vždy záleží na druhu dřeva. Za nejdražší se považují exotické dřeviny, za nejlevnější měkké dřeviny, jako je smrk nebo borovice. Ty můžete pořídit už od 600 Kč za m2. To je podobná cena jako za průměrnou dlažbu nebo vinylovou plovoucí podlahu. Stačí si ale uvědomit, že investujete do podlahy, která tu s vámi bude desítky let, po celé generace. To vám bohužel moderní materiály nezaručí. Vezmete-li si k ruce kalkulačku a spočítáte si, kolik vás bude stát masivní podlaha, která vydrží sto let, a vinylová, jejíž životnost je zhruba dvacet let, výsledek bude jasný. Vyhrává dřevěná podlaha.

„Péče o dřevo je náročná, nemám na to čas…“

V dnešní době se na trhu nabízí řada kvalitních čistících a udržujících prostředků, se kterými je údržba velmi jednoduchá. O tom, jak jednoduchá je údržba masivní podlahy, se přesvědčte na našem videu. Stačí používat kvalitní čisticí prostředky, které podlahu nepoškodí, ale naopak ji udrží ve skvělé kondici dlouhá léta. Při čištění dodržujte jen několik základních pravidel.

Ošetření podlahy pomocí Bona mop spreje:

„Dřevěná podlaha sesychá, nebo bobtná…“

Dřevěná podlaha pracuje, je živá. Ale pouze reaguje na prostředí, ve kterém žijete. Stejně jako není pro vaše zdraví dobré přílišné vlhko nebo sucho, není dobré ani pro masivní dřevěnou podlahu. Nejen proto byste měli doma udržovat ideální relativní vlhkost vzduchu, která se pohybuje mezi 50 a 65 %. Pokud s bude klima ve Vašich obytných místnostech pohybovat v optimálních hodnotách, budou se mezery mezi palubkami, resp. jejich zakřivení objevovat zcela minimálně. Zkušený podlahář při pokládce podlahovek počítá s jejich pohybem a ponechá dilatační spáru u zdí 15 mm. Další důvod, proč využít práci profesionála.

podlaha po 50 letech2

Obavy nechte stranou a těšte se z prvotřídní podlahy

Právě jsme zahnali vaše největší obavy z dřevěné podlahy. Výhodou je, že se hodí jak do novostaveb, tak do rekonstruovaných bytů. Dřevěná podlaha FEEL WOOD s sebou přináší luxus, eleganci a nadčasovou krásu, která vás nikdy neomrzí. A to za to přece stojí, nemyslíte? Protože dřevo je prostě dřevo.

Vaše komentáře (3)

Nejnovější články v kategorii “Podlahy a povrchy”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop