Tisk
Termo-dřevo. Značka trvanlivosti.

Termo-dřevo. Značka trvanlivosti.

Komerční sdělení | Středa, 18. říjen 2017 |

Přidat na Seznam.cz

Jak to vzniklo? Současné technologie vychází ze starých a osvědčených metod, které používali již Vikingové. Aby jejich dřevěné lodě odolávaly korozivním účinkům slané vody, severští mořeplavci své dřevo opalovali. Novodobou historii této metody datujeme rokem 1990, kdy Finové tuto technologii zmodernizovali. Krátce řečeno, termo-dřevo je tepelně upravené dřevo, které bylo „upečeno" a dosáhlo tím vyšší třídy trvanlivosti.

Tomuto žádanému stavebnímu materiálu se kromě zvýšené trvanlivosti zlepšují také další vlastnosti. Termo-dřevo reaguje podstatně méně na změny vlhkosti a má lepší rozměrovou stabilitu, což je důvod, proč je to vynikající materiál pro vnější opláštění, fasády, obložení sauny či podlahy na podlahové vytápění. Dřevo jednoduše absorbuje méně vlhkosti, než neupravené dřevo; má snížené riziko vzniku plísní. To vše při zachování přirozených vlastností dřeva včetně textury a sjednoceného barevného tónu.

Bez chemikálií

Domov je tam, kde je srdce – místo, kde se celá rodina může cítit v bezpečí a v teple. Zvolený stavební materiál by měl posílit tento pocit a vytvořit přirozené zdravé ovzduší. Proto je dřevo tak dlouholetým favoritem, ačkoliv je často kritizováno pro nižší trvanlivost, zejména ve srovnání s plasty.

obr upraveny (1)

Zatímco tato kritika může být částečně oprávněná na konto nemodifikovaného dřeva, rozhodně neplatí, mluvíme-li o dřevu tepelně upraveném. Značka Thermory garantuje takové zpracování dřeva ke zvýšení třídy trvanlivosti, u kterého je použita pouze kombinace tepla a páry, absolutně bez použití jakýchkoliv chemikálií. Na rozdíl od kompozitních materiálů (WPC) tedy termo-dřevo neobsahuje žádné chemikálie.

Chráníme deštné pralesy

Co se týče trvanlivosti, je termo-jasan jednou z mála alternativ k tropickému dřevu. Termo-jasan je řazen do stejné třídy trvanlivosti jako to nejlepší tropické dřevo – ipe a teak. Přidanou hodnotou termo-jasanu je rozměrová stálost a jednotná barva a vzhled.

Záleží nám na zdroji dřeva pro naše výrobky, proto nakupujeme dřevo pouze z certifikovaných, trvale udržitelných lesů v Severní Americe a v Evropě. Nepodporujeme plošné mýcení deštných pralesů – vytváříme alternativní řešení po naše životní prostředí, veřejné prostory i naše domovy.

Puidukoda CZ s.r.o.

Vaše komentáře (2)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Podlahy a povrchy”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop