Tisk
Půdními schody Wippro teplo neunikne

Půdními schody Wippro teplo neunikne

Administrator | Čtvrtek, 11. červen 2015 |

Přidat na Seznam.cz

Půdní schody GM-4 Isotec 200 patří mezi špičky v nabídce rakouské firmy Wippro. Pro použití speciálně v pasivních domech je předurčují jejich speciální vlastnosti, především výborná vzduchotěsnost a tepelná izolace.

GM4 Isotec isoliertS rostoucími cenami energií na vytápění domu se snažíme hledat energeticky nenáročné výrobky, které nás chrání před únikem tepla a zbytečnými protopenými investicemi. Komplikace mohou způsobit také vznikající vlhkost a kondenzace par; vznikají pak plísně, vlhké stropy a nepříjemné fleky. Finance vynaložené na sanaci stropů plus teplo, které nám uniká, jsou mnohonásobně vyšší než částka uspořená pořízením levných půdních schodů, jejichž kvalita neodpovídá požadavkům na izolaci a těsnění.

Jak jsou na tom půdní schody GM4 Isotec 200 a Isotec Luxe 200? Složení obvodového rámu schodů z kovové obložky a vysoké dřevěné obložky zajišťuje přerušení tepelného mostu a tím zabránění srážení kondenzované vody. Dostatečnou tepelnou izolaci zajišťuje spodní víko schodů o síle 20 cm. Jeho jádro tvoří zhutněná kamenná vlna, která má vysoké izolační vlastnosti.

Hodnota koeficientu prostupu tepla zabudovaných schodů činí U=0,17 W/m2K. Pomocí doplňku, izolačního horního krytu s izolačním obvodovým rámem, může být tato hodnota snížena až na U=0,13 W/m2K u zabudovaných schodů v interiéru.

U schodů GM 4 Isotec LUXE 200 nalezneme unikátní patentovaný systém spodního víka, který má z pohledové strany interiéru bezdrážkové překrytí rámu schodů. Prodloužený falc spodního víka překrývá rám schodů, čímž je dosažen čistý vzhled a především i větší těsnost schodů.

GM-4 Isotec-Luxe 200gespiegelt 1Když se podíváme do útrob schodů, které jsou pro nás důležité při užívání, najdeme celokovové skládací schody s vysoce stabilní konstrukcí, kde zatížení na jeden schod je testováno na 250 kg. Ovládání schodů je velice jednoduché díky systému pružin, které drží horní víko a zajistí plynulý chod při otevření. Rozložení schodů je také velice jednoduché a hlavně bezpečné. Díky posuvnému madlu se skrytými pružinami se schody rozkládají plynule a velice lehce.

Schody jsou samozřejmě protipožární a mají certifikaci EI230 podléhající nejpřísnějším evropským normám.

Díky kvalitně zpracovanému uzávěru víka a izolačním vlastnostem obstály schody Wippro také v Blower door testech.

 

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Schodiště”

Více článků »

  • Banner

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

  • Banner

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop