Tisk
Dřevostavba naživo opět v Hradci Králové

Dřevostavba naživo opět v Hradci Králové

Michal Babor | Úterý, 21. červen 2011 |

Přidat na Seznam.cz

Ve dnech 18. a 19. června 2011 proběhla ve východočeské metropoli další realizace dřevostavby před očima zájemců o tento druh staveb, opět pod taktovkou společnosti MS HAUS a jejího jednatele ing. Milana Schmiedta.

Dřevostavba s typovým označením MS 05 ECONOMY vyrostla na rohové stavební parcele v příměstské části Plotiště nad Labem, kde ji i přes nepřízeň počasí zhlédlo přes padesát zájemců o bydlení ve vlastním domě.

Dřevostavba hotová za jeden pracovní den

dřevostavba firmy MS HausRealizace typového domu MS 05 upraveného podle požadavků investora probíhala velmi hladce – všechny její svislé konstrukce včetně štítů a prvních střešních vazníků dokázali montéři usadit během jediného dne v čase odpovídajícím běžné pracovní době. Montovaný dům, pro jehož vnitřní a obvodové stěny byly použity sádrovláknité desky s obsahem přírodního keratinu Fermacell Greenline, tak týmu profesionálních stavbařů vyrostl doslova pod rukama téměř za jediný den!

Panely dřevostavby i s okny

stěny dřevostavbyStěnám dřevostavby – panelům samozřejmě nechybělo osazení okny a dveřmi už z předvýroby, čímž je proces samotné realizace prakticky významně urychlen. Společnost MS HAUS dodává kvalitní okna s izolačním trojsklem se součinitelem prostupu tepla zasklením minimálně U=0,7 W/m2K a minimálním průměrným součinitelem prostupu tepla stěnou U =0,20 W/ m2K již ve standardním provedení.

Během dopoledních hodin druhého dne byla dokončena střešní konstrukcebyl a během půl hodiny byl také usazen patrový komín firmy Schiedel. Jednalo se o pilotní projekt spolupráce firem MS Haus a Schiedel.

Dřevostavby pod kompletní kontrolou

certifikace dřevostavbyV rámci výstavby dřevostaveb v České republiky se tak jedná o další certifikovanou dřevostavbu podléhající Dokumentu národní kvality. Ten garantuje nejen kvalitu výroby, ale i vlastní realizace montovaného domu dodávaného firmou, která je členem Asociace dodavatelů montovaných domů, tak jako společnost MS HAUS. Důkazem byla přítomnost nezávislého zástupce Výzkumného a vývojového ústavu dřevařského, který průběh stavby kontroloval přímo na místě.

V aktuální nabídce firmy MS HAUS je i zajímavý bonus (nejen pro účastníky akce) - obložkové dveře zdarma při uzavření smlouvy na dům do šesti měsíců.

Montovaná dřevostavba za jediný den - fotodokumentace

dřevostavba naživo dřevostavba naživo dřevostavba naživo dřevostavba naživo dřevostavba naživo dřevostavba naživo dřevostavba naživo dřevostavba naživo dřevostavba naživo dřevostavba naživo dřevostavba naživo dřevostavba naživo dřevostavba naživo dřevostavba naživo dřevostavba naživo dřevostavba naživo dřevostavba naživo dřevostavba naživo dřevostavba naživo dřevostavba naživo dřevostavba naživo dřevostavba naživo dřevostavba naživo

Mgr. Michal Babor

Z životní dráhy učitele, kterým jsem chtěl být snad už v peřince, jsem před drahnou řádkou let zběhl do sféry časopisů o bydlení. Ze zaměstnance jsem se před deseti lety stal zaměstnavatelem, ale redakční práci zůstávám věrný...

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (5)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop