Tisk
Zájemci o moderní trendy ve stavebnictví POZOR!

Zájemci o moderní trendy ve stavebnictví POZOR!

Dagmar Šimonová | Úterý, 10. duben 2012 |

Přidat na Seznam.cz

V úterý 17.4. proběhně seminář Pasivní domy, moderní trendy ve stavebnictví. Všichni příznivci moderního stavitelství jsou na něj samozřejmě srdečně zváni. Jeho hlavními tématy bude snižování energetické náročnosti budov, komfort a kvalita vnitřního prostředí, možnosti využití úsporných a obnovitelných zdrojů energie a vliv staveb na životní prostředí.

 

Několik důležitých informací

Prohlídka vzorových pasivních domů ATREA KoberovyProhlídka vzorových pasivních domů ATREA KoberovySeminář pasivní domy ATREA Koberovy



Termín: Úterý 17. dubna 2012 od 8:45 hod, Místo: Školicí středisko ATREA, Koberovy 186 (Český ráj) 

Program semináře: 

  • 8:45 – 9:00 Úvod
  • 9:00 – 10:00 Proč a jak stavět energeticky úsporné domy ( Nové legislativní požadavky na výstavbu, principy, zásady návrhu a realizace, komfort a kvalita vnitřního prostředí budov, pořizovací a provozní náklady, širší souvislosti, environmentální hlediska, příklady z praxe) - Ing. Petr Dusil, ATREA s.r.o.
  • 10:00 – 10:45 Tepelné izolace (nejen) pro pasivní domy - Martin Doskočil, ENROLL CZ spol. s r.o.
  • 10.45 – 11:00 Přestávka
  • 11:00 – 12:30 Větrání a vytápění v pasivních a nízkoenergetických domech - Ing. Zdeněk Zikán, ATREA s.r.o.
  • 12:30 – 13:30 Přestávka – oběd
  • 13:30 – 15:30 Prohlídka souboru 13 pasivních domů - Prohlídka vzorového domu, Jak se žije v pasivním domě (5 let zkušeností s bydlením), Diskuse s přednášejícími

Vložné na seminář: 300 Kč/osoba, platba v hotovosti na místě, Oběd a drobné občerstvení zajištěno. Vzhledem k omezené kapacitě je nutné se na seminář předem přihlásit!

Více informací a přihlášení na seminář ZDE.

Pořádají společnosti ENROLL CZ, spol.s r.o. a ATREA s.r.o.

Jak soubor 13 pasivních domů v Českém ráji vznikal?

Vzorový dům ATREA KoberovyJedná se o unikátní pilotní projekt hromadné výstavby pasivních domů v systému ATREA. Soubor zahrnuje vzorový pasivní dům ATREA, školicí středisko firmy ATREA, s.r.o. a 11 trvale obydlených pasivních domů. Realizace souboru získala hlavní cenu soutěže Energetický projekt 2007. Pasivní domy v souboru Koberovy jsou dlouhodobě monitorovány výzkumným centrem CIDEAS Fakulty stavební ČVUT v Praze. Více informací o komplexu domů můžete zjistit ZDE.

 
Vaše komentáře (1)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop