Tisk
SALON DŘEVOSTAVEB: <small>Příští týden začínáme!</small>

SALON DŘEVOSTAVEB: Příští týden začínáme!

Dagmar Šimonová | Pondělí, 11. únor 2013 |

Přidat na Seznam.cz

Dny 21. – 24. února by měli mít ve svém kalendáři zakroužkováni všichni milovníci kvalitních moderních dřevostaveb. V tyto dny se bude na pražském holešovickém Výstavišti konat SALON DŘEVOSTAVEB, největší nesoutěžní přehlídka těch nejlepších staveb s použitím dřeva, které u nás za poslední rok vznikly. Celkem se návštěvníkům představí 34 stavebnejen z Česka, ale i ze Slovenska.

HodoninWEB DSC60558. ročník Salonu dřevostaveb je hlavním doprovodným programem veletrhu Dřevostavby. Není to ale jen výstava. V rámci tohoto projektu proběhnou přednášky s erudovanými odborníky, kteří se rychle se vyvíjejícímu oboru moderních dřevostaveb intenzivně věnují. Těm, kteří se chtějí dozvědět něco zajímavého ze zahraničí, by neměla uniknout přednáška norského architekta, který trvale žije na Slovensku Bjorna Kierulfa. Milovníky domácí architektonické scény jistě zaujme Kamil Mrva, dvojice architektů Pavel Horák a Václav Zahradníček z ateliéru Prodesi, Patrik Zamazal ze studia MOLOARCHITEKTI či architekti ze společnosti SPORADICAL.

Letošní ročník je spojen s jednou velkou premiérou. Poprvé budou moci Salon dřevostaveb zhlédnout také zájemci na Slovensku a to ve dnech 15. 3. – 6. 4. v Centru současné architektury a designu Archa v Bratislavě. Všechny prezentované stavby budou také představeny v publikaci Ročenka dřevostaveb 2012, kterou si budou moci návštěvníci zakoupit přímo na místě nebo pak na eshopu www.domesistore.com.

SALON DŘEVOSTAVEB - přehlídka kvalitní moderní architektury

Salon-logo-CZ-2013Salon dřevostaveb je nesoutěžní přehlídka kvalitní moderní architektury ze dřeva. Formou výstavy, přednášek, projekcí a odborné literatury nabízí jedinečnou příležitost zhlédnout na jediném místě výběr toho nejlepšího, co v tomto oboru za poslední rok vzniklo. Přehlídka má těžiště na veletrhu Dřevostavby. Po zbytek roku se pak výstava pravidelně představuje i v dalších městech České republiky a na Slovensku. Přehlídka Salon dřevostaveb je určena především široké veřejnosti, které se snaží zprostředkovat nejširší možné spektrum informací o rychle se rozvíjejícím odvětví dřevostaveb. Setkávají se zde také architekti a odborníci nejen z České republiky, ale z celého světa. V uplynulých letech jsme měli možnost setkat se zde s architekty z Kanady, Norska, Rakouska, Finska a Belgie.

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop