Tisk
POLSKA DOORS & WINDOWS: <small>Energeticky úsporná a přirozená elegance z Polska</small>

POLSKA DOORS & WINDOWS: Energeticky úsporná a přirozená elegance z Polska

Lucie Němcová | Úterý, 16. duben 2013 |

Přidat na Seznam.cz

Polsko je předním evropským výrobcem a vývozcem dřevěných oken a dvěří. Přirozeně elegantní, odolné a energeticky úsporné výrobky jsou výsledkem uplatnění moderních technologií a materiálů nejvyšší kvality.

obr 1O vlastnostech polských oken a dveří ze dřeva se přesvědčily už miliony zákazníků, které v několika desítkách zemí jen za první tři čtvrtletí roku 2012 nakoupily 2,34 milionů kusů dřevěných oken, rámů, dveří, zárubní a prahů za celkovou částku více než 300 milionů eur. Po výrobcích „Made in Poland" stále častěji sahají také Češi, kteří za ně od ledna do září loňského roku utratili téměř 10 milionů eur. Z hlediska objemu prodeje je Polsko v současnosti největším vývozcem dřevěných oken v Evropské unii a v kategorii dřevěných dveří zaujímá čtvrté místo (údaje podle Eurostatu za rok 2011). Navíc počet spokojených zákazníků přibývá každoročně velmi rychlým tempem. Během několika posledních let se vývoz polských dřevěných oken a dveří zdvojnásobil z 213,8 milionů eur v roce2004 na 397,5 milionů eur v roce 2011.

Okna a dveře pro každého

obr 3Pozice lídra zavazuje, proto je nabídka polských výrobců dřevěných oken a dveří velmi bohatá a snaží se vyhovět požadavkům zákazníků s ohledem na jejich movitost, nápaditost a klimatické podmínky, ve kterých žijí. Vchodové a interiérové dveře jsou nabízeny v široké paletě barevného provedení, s bohatým výběrem výplní a zasklení, s různými druhy madel, zámků, klik a dalšího příslušenství. Moderní technologie ve výrobě oken zase umožňují realizovat standardní i nestandardní rafinované tvary, např. oblouky, křivky, kruhy, lichoběžníky a další. Skutečnou specialitou polského truhlářství otvorových výplní jsou však energeticky úsporná okna a dveře, která rok od roku získávají stále více uživatelů, mimo jiné díky různým programům, které podporují energeticky úsporné stavebnictví. Polští výrobci už nyní nabízejí pro energeticky pasivní stavby a zateplování stávajících objektů ideální řešení, jejichž součinitel prostupu tepla může dosahovat až Uw= 0,8 W/m2K pro celé okno. Tyto výrobky jsou vyrobeny z pečlivě vybraného, vysoce kvalitního dřeva a za konkurenční ceny.

MPG logo DOORS  WINDOWS horizontal CMYK kopieKonsorcium Polská Okna a Dveře si dovoluje pozvat všechny zájemce na seminář nazvaný: „Polská okna a dveře" pořádaný v rámci mezinárodního stavebního veletrhu IBF 2013 dne 25. dubna 2013 v 10:00 hod. Seminář se uskuteční pod patronátem polského Ministerstva hospodářství a vystoupí na něm odborníci z oboru otvorových výplní. Setkání bude příležitostí představit potenciál polského průmyslu oken a dveří, uplatnění inovačních technologických řešení, která v sobě spojují vysokou kvalitu a moderní design, a možnosti přizpůsobení potřebám trhu.

Podrobné informace poskytují zástupkyně společnosti ELTAR Justyna MROŻEWSKA a Edyta BOGUSZEWSKA na tel. č. +48 22 617 33 23 nebo na e-mailu: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript (anglický jazyk).

logotypy UE ME IE  sentenceNEW kopie kopie

Náklonnost k přirozeným materiálům a dřevu jsem objevila již při studiích architektury a šíření osvěty a inspirace z této oblasti mi dává velký smysl. Baví mě lidi motivovat k tomu, aby bydleli zdravě, komfortně a více či méně soběstačně.

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop