Tisk
Podíl dřevostaveb na trhu neustále roste

Podíl dřevostaveb na trhu neustále roste

Lucie Němcová | Středa, 26. červen 2013 |

Přidat na Seznam.cz

Přestože několik posledních let stavebnictví zažívá krizi, sektor dřevostaveb i nadále zaznamenává pozitivní vývoj co do počtu nově postavených objektů. V roce 2012 podíl staveb na bázi dřeva na našem trhu dosáhl již téměř deseti procent a neustále vytrvale roste.

Je potěšující, že i přes pokles ekonomiky, vyjádřený indexem meziroční výkonnosti jednotlivých odvětví, má zájem investorů o dřevěný nízkoenergetický nebo srubový dům rostoucí tendenci. I když z posledních statistik vyplývá, že české stavebnictví jako celek meziročně pokleslo o 6,5 % a v počtu nově zahájených bytů byl meziroční index ještě smutnější, protože vykázal pokles o více než 15 %, segment dřevostaveb, z pohledu počtu realizovaných rodinných domů, od poloviny devadesátých let kontinuálně roste. Podle dostupných údajů bylo v roce 1997 v České republice dokončeno 87 rodinných domů na bázi dřeva a v roce 2012 jich bylo již kolem 1 700.

V roce 2012 byla v České republice dokončena výstavba celkem 17 100 nových rodinných domů. Z toto počtu bylo s využitím technologie výstavby na bázi dřeva (dřevostaveb) postaveno již 1 700 rodinných domů, což znamená, že podíl dřevostaveb na našem trhu dosahuje již téměř deseti procent a neustále meziročně kontinuálně roste.

dřevostavby 1997-2012 ČR BLA - dok3 kopie

Náklonnost k přirozeným materiálům a dřevu jsem objevila již při studiích architektury a šíření osvěty a inspirace z této oblasti mi dává velký smysl. Baví mě lidi motivovat k tomu, aby bydleli zdravě, komfortně a více či méně soběstačně.

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop