Tisk
TFH: <small>Chcete bydlet ve výjimečném domě? Postavte si těžký skelet!</small>

TFH: Chcete bydlet ve výjimečném domě? Postavte si těžký skelet!

Helena Petáková | Úterý, 09. červenec 2013 |

Přidat na Seznam.cz

Těžký skelet je hned po srubových domech druhým nejstarším stavebním systémem dřevostaveb. Inspiraci pro těžké skelety společnost TFH nalezla v USA, kde se stavěly jako typické Timber Frame Houses. Mají specifickou konstrukci, která přenáší zatížení budovy bodově a ne v celé stěně. Toho se využívá zejména v případě svahovitého terénu, kde stavbu dokáže firma založit nikoliv na základové desce, ale na patkách.

loucenturnovTěžké skelety společnosti TFH jsou díky modernímu a přesnému opracování CNC technologií řešeny dnes již výjimečnými tesařskými spoji a jejich konstrukce z lepených dřevěných BSH hranolů přispívá k prodloužení životnosti a přináší lepší statické vlastnosti stavby.

ralskotehovTěžký skelet neomezují žádné nosné stěny, díky specifickému rozložení nosných trámů mohou být stěny rozmístěny nezávisle na skeletu a firma TFH si tak při architektonických studiích dokáže pohrát s vnitřní dispozicí a použitím dalších žádaných architektonických prvků, jako jsou například velké prosklené plochy.

Ing. Milan Peukert, jednatel společnosti TFH dřevěné skeletové domy

Milan adver„Těžké skelety pro mě představují jedinečné, moderní a přitom velice příjemné bydlení. Pouze dřevo totiž dokáže vyvolat nenahraditelnou atmosféru a dodá stavbě ten správný šmrnc. Z pohledu projektanta a statika si mě těžké skelety získaly díky nesporným konstrukčním výhodám, požární odolnosti, životnosti, hravosti a přiznané nosné konstrukci, kterou využíváme jako architektonický prvek v exteriéru a interiéru."

 

 

 

 

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop