Tisk
ISOCELL: <small>Inteligentní izolace</small>

ISOCELL: Inteligentní izolace

Helena Petáková | Úterý, 16. červenec 2013 |

Přidat na Seznam.cz

Nezáleží na tom, zda stavíte nový dům nebo rekonstruujete starší stavbu. Foukaná celulózová izolace od firmy Isocell se totiž hodí pro oba případy. Přírodní izolant izoluje dům v zimě před chladem a v létě před horkem, je čistý, efektivní a účelný.

DSC 0166 kopieProč stavebníci mezi širokým výběrem izolačních materiálů stále častěji volí právě celulózu se značkou Isocell? Třeba proto, že dávají přednost ekologickým a trvale udržitelným izolačním materiálům. Isocell kromě toho boduje i díky nízké hodnotě tepelné vodivosti a zejména efektivní, účelné aplikaci, po níž na staveništi nezůstávají žádné zbytky. Kromě toho lze foukanou celulózovou izolaci použít na nejrůznějších místech stavby – střechu, stěny nebo strop.


DSC 0059Princip je jednoduchý: celulózové vločky se strojově foukají do stávajících nebo připravených dutin a vytvoří zde tvarově přesnou izolační vrstvu beze spár, která udržuje v zimě teplo v domě a v létě jej zase nepustí dovnitř. Díky speciální technologii foukání se izolační materiál bez problémů dostane i do nejzazších koutů a rohů.


Efektivně a čistě

Materiál pro výrobu celulózové izolace se získává drcením tříděného novinového papíru na vločky s dlouhým vláknem. Aby se v hmotě netvořily plísně a nevznikalo prostředí pro vegetaci hmyzu, přidávají se do směsi minerální soli. Jejich účelem je kromě toho zabránit přirozené degradaci materiálu a zvýšit jeho nehořlavost.

isocell 14801Aplikaci foukané celulózy zajišťuje na místě stavby certifikovaný odborník. Foukání je rychlé a čisté a nezůstávají po něm žádné nespotřebované zbytky. Celý proces tak znamená úsporu času i nákladů: stroj pro zafoukávání se nachází na přívěsu nebo nápravě auta a hadicí se ze zásobníku foukají celulózové vločky přímo do dutin. Zásobník se podle potřeby průběžně doplňuje vločkami z čistých a chráněných balíků, které si odborná firma přiveze na místo stavby s sebou. Odpadá tak i potřeba vyhradit na místě stavby prostor pro skladování izolace a manipulaci s ní.

Výborné hodnoty vzduchotěsnosti a zvukové izolace

isocell-stresni-folie-logoCelulóza je výborným řešením nejen pro tepelnou izolaci. Tento sympatický izolační materiál totiž významně zlepšuje vzduchotěsnost stavby a zároveň působí jako regulátor vlhkosti a zvukový izolant. A výsledek? Příjemné klima v interiéru a úspora financí, která přijde vždy vhod.

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop