Tisk
ADMD míří do Evropy

ADMD míří do Evropy

Michal Babor | Čtvrtek, 12. duben 2012 |

Přidat na Seznam.cz

Asociace dodavatelů montovaných domů (ADMD) se pravděpodobně brzy stane členem nadnárodního Svazu evropských výrobců montovaných domů (Europäischer Fertighausverband, EFV). Svědčí o tom mimo jiné jednání, která v současné době probíhají mezi oběma organizacemi.

ADMD sdružuje od svého vzniku v roce 2000 výrobce montovaných rodinných domů na bázi dřeva působící v České republice. Podobných sdružení funguje v mnoha evropských zemích celá řada; jejich společným cílem je mimo jiné nabídnout stavebníkovi kvalitu odpovídající evropským standardům, poskytnout dostatečnou záruku a zároveň se odlišit od firem, jejichž rodinné domy renomé dřevostaveb kvůli nekvalitní práci poškozují.

efv karteEFV sídlí ve Vídni a v současné době sdružuje osm zemí (Bulharsko, Německo, Velkou Británii, Irsko, Rakousku, Švédsko, Švýcarsko a Maďarsko), z nichž v každé působí organizace podobná české Asociaci dodavatelů montovaných domů. Cílem EFV jako nadnárodního sdružení je podpora montovaných domů a společné vystupování vůči evropským politickým a vědeckým institucím, ale i vůči médiím a veřejnosti.

ADMD se zatím představitelům EFV představila formou prezentace a setkala se s příznivým ohlasem. Zástupce EFV překvapila zejména úroveň kontroly kvality zajišťovaná Dokumentem národní kvality.

Další jednání o začlenění ADMD do Svazu evropských výrobců montovaných domů budou probíhat na přelomu dubna a května.

Mgr. Michal Babor

Z životní dráhy učitele, kterým jsem chtěl být snad už v peřince, jsem před drahnou řádkou let zběhl do sféry časopisů o bydlení. Ze zaměstnance jsem se před deseti lety stal zaměstnavatelem, ale redakční práci zůstávám věrný...

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop