Tisk
Norská architektka zve na přednášku "Ztraceno v přírodě"

Norská architektka zve na přednášku "Ztraceno v přírodě"

Úterý, 04. říjen 2011 |

Přidat na Seznam.cz Ztraceno v přírodě – to je název přednášky, kterou byste si neměli nechat ujít 17. 10. v Národní technické knihovně. Norská architektka Alessandra Kosberg bude hovořit o současné norské architektuře, kterou především charakterizuje dokonalé sepětí s přírodou. Ono „Ztraceno v přírodě" vyjadřuje fakt, že pokud chceme žít uprostřed přírody, musí se tam především pokorně a s úctou vejít lidské obydlí, musí na dané místo co nejlépe zapadnout ...a jiný přístup není akceptovatelný. Nikoliv zničit přírodu, osekat ji k obrazu svému, postavit dům a pak začít přírodu znovu pracně křísit, neadekvátně ji přetvářet. Přírodu ve všech jejích formách tak v norském pojetí dokonale respektuje jakákoliv stavba: objemná supermoderní vila na břehu moře, letní chata schovaná ve skalní průrvě i dřevěná farma na louce; netřeba dodávat, že ponejvíce se jedná o dřevostavby.


Alessandra Kosberg

72farma_AW_IvanovArchitektka Alessandra Kosberg se narodila v roce 1967 v Oslo. Je absolventkou Oslo School of Architecture (1994). Praxe (1995-97) F.R.A.M Architects. Nyní působí od roku 1997 v Jarmund/Vigsnæs AS. Vyučuje na Oslo School of Architecture, je předsedkyní Obce architektů Osla. Přednáší po celém světě, byla například hostující profesorkou na týdenním workshopu na École nationale supérieure d'architecture de Nancy (2008).

Architecture Week 2011

72DUMAW_NorskoPražská přednáška se koná v rámci pražské části mezinárodního festivalu architektury a urbanismu Architecture Week 2011, která proběhne od 10. do 23. 10. 2011 na mnoha místech v Praze. Přednáška Ztraceno v přírodě (Alessandra Kosberg – Norsko) se koná v pondělí 17. 10. 2011 ve 20.00 hodin, Ballingův sál, Národní technická knihovna, Technická 6, Praha 6.

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop