Tisk
Originální pavilon snoubí dřevo a ocel

Originální pavilon snoubí dřevo a ocel

Lucie Němcová | Pondělí, 26. srpen 2013 |

Přidat na Seznam.cz

Nezvyklá stavba je dílem studentů magisterského studia školy architektury v McGill, kteří  při jejím projektování vyzkoušeli nové metody navrhování - nástroje z oblasti médií a architektonického výzkumu. Projekt představoval pro studenty unikátní příležitost získat takovouto praktickou zkušenost na akademické půdě.

1343718279-mm-02Studenti posledního ročníku fakulty architektury vytvořili ve spolupráci s organizací pro architektonický výzkum F.A.R.M.M. (Facility for Architectural Research and Media Mediation) pavilon ContemPLAY. Vznikl jako cvičení v parametrickém designu a digitálním zhotovení. Revoluce v digitálních modelovacích nástrojích umožňuje designérům modelovat nepředstavitelné věci.

PAPER NEWS 853p3ba8os73wel1ahq1343718324-mm-08-664x1000

 

 

 

 

 

1343718163-dd-04-1000x666Pavilon je určen pro veřejnost a přístupný všem. Manipuluje vnímání návštěvníků prostřednictvím svého celkového tvaru a pečlivě seřazených detailů. Stírá hranice mezi mobiliářem, uměním a přístřeškem.





Členové týmu: Hamza Alhbian, Simon Bastien, Justin Boulanger, Evguenia Chevtchenko, Elisa Costa, Jason Crow, Nicolas Demers-Stoddart, Andrew Hruby, Olga Karpova, Shelley Ludman, Diandra Maselli, Maria Mingllon, Courtney Posel, Dina Safonova, Dieter Toews, Sophie Wilkin

Náklonnost k přirozeným materiálům a dřevu jsem objevila již při studiích architektury a šíření osvěty a inspirace z této oblasti mi dává velký smysl. Baví mě lidi motivovat k tomu, aby bydleli zdravě, komfortně a více či méně soběstačně.

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (4)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop