Tisk
Na roubence Tesařství ŽAKO se mistr tesař neutnul

Na roubence Tesařství ŽAKO se mistr tesař neutnul

Lucie Němcová | Úterý, 24. červen 2014 |

Přidat na Seznam.cz

Roubený rodinný dům firmy Tesařství ŽAKO s.r.o. s materiály fermacell si pro sebe a svou rodinu v Jizerských horách postavil vedoucí výroby tesařství


Roubenka Tesařství ŽAKO po dokončení exteriér foto2Když člověk něco dělá pro sebe, je jasné, že to chce mít uděláno nejlíp, jak jen to jde. Platí to i pro roubený rodinný dům, který si postavil v obci Dolní Černá Studnice nedaleko Jablonce nad Nisou vedoucí výroby Tesařství ŽAKO s.r.o. pan Michal Žák. Zákazníky této rodinné firmy však určitě potěší, že dům se od běžné produkce v zásadě nijak neliší - domy od této jablonecké společnosti jsou vždy postaveny s pečlivostí a důrazem na kvalitu, detail a spokojeného uživatele. A ani tento dům není výjimkou. Novinkou není v roubenkách firmy Tesařství ŽAKO ani fermacell.

Roubenka Tesařství ŽAKO po dokončení exteriér foto3Michal Žák k tomu říká: „Mé osobní dojmy a pocity z realizace s výrobky fermacell jsou ve všech směrech úžasné, jsem rád, že jsem si osobně vyzkoušel jako vedoucí výroby kompletní montáž stěnových desek včetně lepení, tmelení a broušení a realizaci podlah zase od A až po Z. Ujistil jsem se o tom, že skutečně je vše systémově vyvinuto na vysoké úrovni a hlavně to bezpečně funguje. To, že posledních cca šest let používáme od firmy Fermacell kvalitní materiály, jsem věděl, při osobní aplikaci sádrovláknitých desek a podlah na svém domě se mi to ještě více potvrdilo. Za těmito výrobky 100 % stojím a z dobrým pocitem je aplikujeme a budeme používat i v dalších domech. V žádném případě bych na jmenovaných konstrukcích fermacell neměnil za žádný jiný materiál na trhu, jsem si totiž jist, že tam patří právě Fermacell. Použití na mém domě nám jistě pomůže zvýšit prodej fermacellu, jelikož hodně často při řešení skladeb v roubenkách s investorem padne na mě dotaz: A co máte vy? Odpovím a odezva je jistá: Tak to chci také..."

Roubenka Tesařství ŽAKO výstavba exteriér foto1Roubenka Tesařství ŽAKO výstavba exteriér foto2Břetislav Žák začal podnikat jako fyzická osoba již v roce 1984 (tenkrát to bylo „povolení k poskytování služeb občanům"). Od roku 1997 podniká pod hlavičkou ŽAKO. V roce 2000 přišli do firmy první zaměstnanci a v roce 2002 založil společně se svými syny společnost s ručením omezeným.
Roubenka Tesařství ŽAKO výstavba exteriér foto3Díky 30 letům zkušeností je v současné době Tesařství ŽAKO předním dodavatelem roubených a poloroubených staveb, dřevostaveb a tesařských prací vůbec v Libereckém kraji. Přesto, že většinu realizací provádí ve svém regionu, není pro tým lidí kolem Břetislava Žáka překážkou ani větší vzdálenost zakázky od sídla firmy – dokazují to ostatně i realizace v Ústí nad Labem, Orlických horách nebo v Plané nad Lužnicí. Letos dokonce postavili roubenku na Slovensku v obci Krupina. „Snažíme se vyjít našim zákazníkům vstříc a nabízet jim vždy co nejefektivnější řešení dle našeho nejlepšího vědomí a svědomí. Měřítkem úspěšného fungování naší společnosti jsou spokojení zákazníci, kteří se dají za dobu našeho působení na trhu počítat na stovky.", představuje firemní priority Břetislav Žák.

Roubenka Tesařství ŽAKO výstavba interiér foto1Roubenka Tesařství ŽAKO výstavba interiér foto2Roubenka Tesařství ŽAKO výstavba interiér foto3

Fermacell
je rodinném domě Michala Žáka použitý na předstěnách obvodových stěn a na podlahách v patře. V případě předstěn si majitel na sádrovláknitých deskách fermacell pochvaluje především stabilitu, pevnost a také možnost zavěšení těžkých břemen (například kuchyňské linky). Předstěny jsou navíc navrženy tak, aby fungovaly v roubené stavbě nezávisle na dotvarování masivní části, tvořené dřevěnými trámy. K tomu u masivních dřevostaveb dochází vlivem přizpůsobení dřeva okolnímu prostředí a zatížením. U podlahy mezi patry si majitel pak cení rychlou, snadnou a suchou cestu při pokládce a také vynikající akustické vlastnosti.

Roubenka Tesařství ŽAKO výstavba interiér foto4 kopie

Roubenka Tesařství ŽAKO výstavba interiér foto5 kopie

 



Skladby obvodové konstrukce:
- nosný roubený trám 18 x 20 cm
- dvojitý dřevěný rošt 10 + 8 cm vč. minerální izolace
- parotěsná folie s vodorovným latováním tl. 4 cm na vedení instalací
- sádrovláknité desky fermacell 12,5 mm lepená spára

Skladby podlahy v 1. n.p.:
- stropní nosná pohledová konstrukce
- záklop z prken
- kročejová izolace 3 x 15 mm hobra překládaná křížem
- podlahový prvek fermacell 2 E 22 tl. 25 mm

Náklonnost k přirozeným materiálům a dřevu jsem objevila již při studiích architektury a šíření osvěty a inspirace z této oblasti mi dává velký smysl. Baví mě lidi motivovat k tomu, aby bydleli zdravě, komfortně a více či méně soběstačně.

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (1)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop