Tisk
Dobojováno – máme vítěze!

Dobojováno – máme vítěze!

Michal Babor | Středa, 04. únor 2015 |

Přidat na Seznam.cz

Skončil druhý ročník soutěže Dřevostavba roku pořádaný časopisy Dřevo&Stavby a sruby&roubenky. Zatímco v loňském roce měli čtenáři časopisů a návštěvníci webu www.drevoastavby.cz možnost vybírat pouze z montovaných dřevostaveb, v letošním hlasování se o jejich přízeň ucházely i masivní dřevostavby představené na stránkách časopisu sruby&roubenky. Hlasující letos mezi celkem deset soutěžních domů rozdělili
48 311 hlasů. A jak hlasování nakonec dopadlo?

 

Absolutní vítěz – nejlepší dřevostavba

V1Příznivci dřevostaveb tentokrát ocenili moderní, střízlivou architekturu v podání společnosti 3AE s.r.o. Rodinný dům nedaleko Prahy, pro který hlasovalo nejvíce čtenářů časopisu Dřevo&Stavby, získal zároveň nejvíce hlasů v celé soutěži. Je postaven z masivních dřevěných panelů NOVATOP a podle Jiřího Oslizla, jednatele společnosti Agrop Nova, která panely vyrábí, je tento krásným příkladem toho, jak elegantně lze skloubit velký podíl masivního dřeva s moderním interiérem. Architekt Lukáš Pejsar ze společnosti 3AE si zase cení klientova obrovského smyslu pro detail, nadšení a erudici: „Díky tomu se podařilo postavit dům, který je krásný, praktický a funkční. Samotná stavba byla radostí, poněvadž klient věděl přesně, co chce, a drtivá většina možných problémů byla vyřešena již v přípravné fázi," říká.
Nahlédněte do této dřevostavby

Vítěz kategorie – srub uprostřed lesa

v2V kategorii masivních dřevostaveb se v závěru soutěže rozpoutal souboj mezi dvěma finalisty, zvítězit však mohl pouze jediný: srub uprostřed borového lesa, který vzešel z dílny společnosti Drevodom Rajec. „Takhle krásných srubů není tolik," řekl zástupce stavební firmy a tím ohodnotil velkorysé a nápadité zadání majitelky. Určitou kuriozitou může být skutečnost, že projekt domu vznikl jako skládanka prvků, které se majitelce líbily na různých stavbách, které navštívila. „Výsledný projekt nám z našich posbíraných obrázků a fotek vytvořil už architekt vybrané stavební firmy," dodává.
Redakční návštěva tohoto srubu

Slavnostní vyhlášení na veletrhu Dřevostavby 2015

Slavnostní vyhlášení všech výsledků soutěže Dřevostavba roku 2014 a zároveň předání cen soutěžícím proběhne v sobotu 14. února 2015 od 13,30 hod na veletrhu Dřevostavby 2015 v Praze-Holešovicích, na který všechny srdečně zveme. Vstupenku zdarma získáte zde po vyplnění kódu 7589-0.

 Seznam výherců - hlasujících ke stažení

 

 

Mgr. Michal Babor

Z životní dráhy učitele, kterým jsem chtěl být snad už v peřince, jsem před drahnou řádkou let zběhl do sféry časopisů o bydlení. Ze zaměstnance jsem se před deseti lety stal zaměstnavatelem, ale redakční práci zůstávám věrný...

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (5)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop