Tisk
NOVATOP bude dominovat středové hale veletrhu Dřevostavby

NOVATOP bude dominovat středové hale veletrhu Dřevostavby

DAS | Středa, 04. únor 2015 |

Přidat na Seznam.cz

Dva rozdílné pohledy na tutéž věc a jeden výchozí materiál. Tak by se ve zkratce dala nazvat společná expozice Novatopu a realizační firmy Domesi, která se představí ve dnech 11. – 14. února na veletrhu Dřevostavby 2015 v Praze Holešovicích. Vzájemně propojené stavby jsou rozděleny na abstraktní část, ve které budou návštěvníci procházet výřezem obřího stromu Novatop, a reálnou futuristickou dřevostavbu, která prezentuje a charakterizuje stavby Domesi. Obě části budou v horním patře propojeny lávkou symbolizující úzkou spolupráci obou firem.

Vizu-Domesi-1-čbPrvní část je reálnou futuristickou stavbou ze systému Novatop, která dokazuje, že domy ze dřeva nemusí být jen pravoúhlé kvádry. Dynamický tvar, výrazné konzoly a další prvky odkazují k neutuchající potřebě Domesi být na špičce jak po technické, tak estetické stránce. Vnitřní vybavení této expozice je od progresivních českých výrobců, kteří si vysloužili uznání nejen doma, ale i ve světě.

Expozice-NOVATOP Domesi-2015-2Druhá, abstraktnější část stavby, prezentuje zábavným způsobem širokou paletu prvků Novatop – od masivních stěnových panelů přes stropní elementy až po zajímavé interiérové prvky v podobě dřevěných akustických panelů. Návštěvník se uvnitř této expozice nenásilnou formou seznámí s celým sortimentem Novatopa možnostmi jeho použití. Z odstupu naopak bude moci vnímat celkovou estetickou kompozici, která potlačuje technická řešení a vyzdvihuje krásu masivního dřeva.

A Prahou to nekončí. Pro tuto expozici bude únorový veletrh Dřevostavby 2015 první zastávkou. Během dvou let poputuje do Švýcarska, Francie, Německa a letos v dubnu zavítá i na Coneco do Bratislavy. Na cestách bude prezentovat konstrukční a estetické možnosti této progresivní technologie.

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop