Tisk

Plánujete zahradní jezírko? Možná na něj dostanete dotaci

Michal Doležel | Pátek, 15. duben 2016 |

Přidat na Seznam.cz

Chcete u svého domu stavět nádrž na dešťovou vodu nebo zahradní jezírko? Možná na stavbu získáte dotaci. Ministerstvo životního prostředí totiž připravuje další dotační program, jehož úkolem bude podpora drobných projektů určených pro šetření vodou. Půjde o menší obdobu populární Nové zelené úsporám, tedy o dotace pro majitele rodinných domů a zahrad s tím, že podporovaná bude stavba nádrží a jezírek na dešťovou vodu.

Dotační program má pracovní název Modrá úsporám, o podmínkách dotací se však toho zatím moc neví. Finanční alokace by měla být ve srovnání z Novou zelenou úsporám mnohem menší – řádově stamiliony korun – což je podle odborníků docela málo. Program by se ale měl rozběhnout možná už letos na podzim. Podávání žádostí bude asi stejně jako u Nové zelené úsporám řešit Státní fond životního prostředí.

Michal Doležel

Již několik let popularizuji stavební technologie a design s drobným akcentem k trvalé udržitelnosti a přírodním materiálům. Chápu to jako poslání. Jsem také opatrný sadař a včelař teoretik.

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (2)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop