Tisk
Hlasujte v anketě Dřevěná stavba roku

Hlasujte v anketě Dřevěná stavba roku

Komerční sdělení | Středa, 01. březen 2017 |

Přidat na Seznam.cz

Právě finišuje hlasování veřejnosti v soutěžní anketě Dřevěná stavba roku 2017. Cílem ankety je ukázat dřevo jako významný obnovitelný stavební materiál. Jeho využíváním chráníme neobnovitelné zdroje, a tím i naše životní prostředí.

Svým hlasem můžete podpořit i projekt Senior park Týnec nad Labem, na kterém se významně podílela společnost ATREA s.r.o..

Projekt Senior park Týnec nad Labem si klade za cíl postupné vytvoření ucelené lokality pro pohodlný a důstojný život s odpovídajícími službami a péčí. Celková koncepce lokality, souboru budov a permakulturní zahrady je vedena snahou o jednoduché, funkční a kultivované řešení respektující krajinný ráz, historický kontext místa a návaznost na bezprostřední okolí. Velký důraz je kladen na komfort a kvalitu vnitřního prostředí, trvalou udržitelnost, nízkou energetickou náročnost, ohleduplnost k životnímu prostředí a optimální ekonomické řešení.

Senior park jako skeletová, sendvičová dřevostavba

Budovy jsou navrženy jako skeletové, sendvičové dřevostavby s difúzně otevřenou skladbou obvodových konstrukcí (ucelený stavební systém ATREA optimalizovaný pro výstavbu energeticky úsporných domů). Střechy jsou plánovány ozeleněné. Větrání objektů je navrženo pomocí podstropních větracích jednotek s rekuperací tepla ATREA DUPLEX EC5 jako částečně decentrální (jedna větrací jednotka pro 2-3 bytové jednotky). Optimální intenzitu větrání zajistí automaticky čidlo CO2, jednoduché a komfortní ovládání ovladač CP RD. Správce budovy může zařízení ovládat přes webové rozhraní.

V současné době probíhají práce na nosné dřevěné konstrukci první etapy projektu.

Hlasujte pro dřevostavbu a vyhrajte

Pokud Vás projekt „Senior park Týnec nad Labem", můžete pro něj hlasovat v kategorii Moderní dřevostavby – návrhy, projekt č. 18.

Hlasování veřejnosti probíhá do pátku 3. března 2017!

Podrobné informace o soutěžní anketě Dřevěná stavba roku naleznete stránkách Nadace dřevo pro život – pořadatele soutěže.

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

  • Banner

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop