Tisk
V soutěži Interiér roku 2016 vyhrála Cenu novinářů dřevostavba (foto videospot)

V soutěži Interiér roku 2016 vyhrála Cenu novinářů dřevostavba (foto videospot)

DAS | Středa, 05. duben 2017 |

Přidat na Seznam.cz

Ceny soutěže Interiér roku 2016 byly rozdány. Odborná porota pod vedením designérea a architekta prof. akad. arch. Jiřího Pelcla dr.h.c. vybrala ze 127 přihlášených interiérů českých a slovenských architektů a interiérových designérů vítěze jednotlivých kategorií soutěže Interiér roku 2016.

V odborné porotě zasedli kromě českých a zahraničních architektů a interiérových designérů také osobnosti s výjimečnými výsledky v oblasti vizuální kultury, aby výsledky byly plastičtější a zohledňovaly i aspekty využití barev, kreativních prvků, atd. Jsme potěšeni, že členy poroty mj. byli: režisérka MgA. Hana Třeštíková, malíř a pedagog MgA. David Saudek, akademický malíř Ivan Komárek a další.

"Vítězný interiér není jen vkusnou skladbou nábytku. Porota na něm oceňuje zejména fakt, že 44 předmětů a součástí interiéru bylo na zakázku vyrobeno podle autorského návrhu," řekl předseda poroty prof. Jiří Pelcl.

Hlavní cenu získal vítěz kategorie Soukromý interiér Novostavba - LOFT S TERASOU NA HŘEBENKÁCH V PRAZE autorky Ing. arch. Dagmar Štěpánové ze studia FORMAFATAL. Cenu vítězce předávala loňská vítězka Ing. arch. Magdalena Rochová, která v prvním ročníku soutěže zvítězila s působivým interiérem Café Záhorský. 

Účastníci mezinárodní konference LIVING FORUM i slavnostního předávání cen přicházeli do auditoria Centra současného umění DOX po figurálních postavách akademického malíře Ivana Komárka. Nainstalované ležící figuríny v nadživotní velikosti jsou vyrobeny ze speciální gumy, která lehce přilne k podlaze. Dílo natištěné speciální technikou je prakticky nezničitelné.

"Ženské i mužské tělo je nedílnou součástí mé tvorby už od jejího počátku. Tyto nahé figury jsou poměrně cudné, ale nad mnohými dokonce moje manželka klopí zrak. V lidských tělech však hledám spíš jen krásu a protipól obou pohlaví," říká autor originálních cen pro vítěze jednotlivých kategorií, akademický malíř Ivan Komárek. Veřejnosti jsou velmi známé např. běžící Komárkovy figury v odletové hale Letiště Václava Havla.

0 07 LIVING FORUM 2017_ instalace figurálních obrazů Ivana Komárka v DOXu 20 Hlavni vitez a kategorie novostavba0 Kategorie Interier roku VELUX cena generálního partnera

 

0 Kategorie Rekonstrukce0 Kategorie Veřejný interiér I0 Kategorie Veřejný interiér II

 

Interiér dřevostavby zaujal nejvíce novináře

Přírodní patina a bílé detaily Bratislavské dřevostavby zaútočily mocnou silou. Interiér dřevostavby Na kraji lužních lesů vytváří velmi příjemný prostor pro své uživatele, což je součástí hlavního motta jejich tvůrců. 

Dřevostavba Na kraji lužních lesů - vítěz kategorie Cena novinářů - autor Ing. arch. Martin Frank, ESPRIINTERIER s.r.o:

MOTTO:,....nevytváříme strohé a chladné prostory, ale snažíme se tvořit příjemné prostředí pro jejich uživatele, ve kterém jejich životy a předměty nejsou navíc, ,ale těší se ze svého vzájemného souladu."

Prohlédněte si více fotografií vítězného projektu Ceny novinářů

  Vítězové soutěže Interiér roku 2016:

Kategorie Novostavba – LOFT S TERASOU NA HŘEBENKÁCH, PRAHA  - autor: Ing. arch Dagmar Štěpánová, FORMAFATAL
Kategorie Rekonstrukce – REKONSTRUKCE VENKOVSKÉHO OBYDLÍ V JELENSKÉM ÚDOLÍ - autor: Ing. arch. Olga Frydecká a Šárka Martínková Špačková, STUDIO GENS
Kategorie Veřejný interiér I – FACH – INTERIÉR PŘÍZEMÍ PÁLFFYHO PALÁCE, BRATISLAVA - autor: Ilja Skoček a Martin Skoček
Kategorie Veřejný interiér II – ARCHEOPARK PAVLOV - autor: Architektonická kancelář Radko Květ
Cena INTERIÉR ROKU – VELUX, (cena generálního partnera, která zohledňuje zejména využití denního světla v interiéru) – PODKROVNÍ BYT PRO MLADOU ŽENU, PRAHA - autor: Akad. arch. Jaromír Pizinger a Ing. arch. Naďa Pizinger, MORIX
Cena novinářů – DŘEVOSTAVBA NA KRAJI LUŽNÍCH LESŮ, BRATISLAVA - autor: Ing. arch. Martin Frank, studio DEKONCEPT
Absolutní vítězem napříč všemi kategoriemi se stal LOFT S TERASOU NA HŘEBENKÁCH V PRAZE

www.interierroku.cz

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop