Tisk
České lesy oslavují: <small>Foťte a vyhrajte</small>

České lesy oslavují: Foťte a vyhrajte

DAS | Středa, 10. květen 2017 |

Přidat na Seznam.cz

Přijďte v květnu do lesa a oslavte Týden lesů. Cílem akce, kterou organizuje Lesní pedagogika už po sedmé, je umožnit lidem navštívit les s odborníky - lesníky, kteří mu rozumějí. Při nevšední procházce lesem veřejnost lépe pochopí význam našich lesů a dřeva, které je díky péči českých lesníků naší významnou obnovitelnou surovinou.

Návštěvníci tak pochopí téma této celorepublikové akce Týden lesů, že "Dřevo je cesta k rovnováze na Zemi". Na návštěvníky čeká zajímavý program a také nálepky a placky s motivem Dřevo je cesta zdarma.

Dřevo je obnovitelná surovina a plochy porostlé dřevem přibývá

Využíváním dřeva z českých lesů chráníme životní prostředí. Pro zájemce o podrobnější informace o tomto tématu je připravena informační brožura, která bude v rámci Týdne lesů rozdávána. V ní se dozví, že naše lesy jsou ve skvělém stavu, české dřevo je obnovitelná surovina a jejím využíváním chráníme životní prostředí! Milovníci dat ocení graf znázorňující zásoby dříví v lesích, které se od roku 1930 zdvojnásobily. Další dobrou zprávou je, že plochy porostlé lesem u nás přibývá, např. za rok 2015 přibylo 2016 ha (tj. cca 504 Václavských náměstí)!

Nadace dřevo pro život vyhlašuje fotografickou soutěž pro děti

Téma ročníku vychází z osvětové kampaně Dřevo je cesta, kterou organizuje Nadace dřevo pro život. Ta ve spolupráci s Lesní pedagogikou vyhlásila fotografickou soutěž pro děti o hračky ze dřeva v celkové hodnotě 4 500 Kč. Zapojte se i vy a vyhrajte!

Fotosoutěž Staň se lesníkem a vyhraj!

Lesníci se o naše lesy starají trvale udržitelným způsobem. To znamená, že lesy nejen kácí, ale především vysazují. Díky tomu je naše dřevo obnovitelnou surovinou. Když si tedy z tohoto dřeva něco koupíme (stůl, hračky, papír), chráníme tím životní prostředí!

Soutěž: Staň se lesníkem i ty

  • Vyfoť, nebo natoč, jak se ty a tví kamarádi staráte o les (sázíte stromek, čistíte les apod), nebo třeba vyrábíte něco ze dřeva.
  • Fotku nebo video nám pošli a my je vystavíme na Facebooku Lesní pedagogiky (www.facebook.com/lesnipedagogika).
  • Na začátku června vybereme 3 vítěze, kteří vyhrají ceny v celkové hodnotě 4 500 Kč.
  • Soutěž probíhá do 31. května 2017

Více informací o soutěži
Podrobná pravidla

Vaše komentáře (1)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop