Tisk
Zajímáte se o jídlo? Navštivte letošní Designblok!

Zajímáte se o jídlo? Navštivte letošní Designblok!

DAS | Pondělí, 09. říjen 2017 |

Přidat na Seznam.cz

Pražský mezinárodní festival designu Designblok pro svůj devatenáctý ročník vybral téma Jídlo. Na vizuálech letos zachycuje mladé designéry uprostřed velkolepé dortové bitvy. Největší festival designu a módy ve střední Evropě proběhne od 26. – 30. října 2017.

Jídlo se jako téma odrazí ve všech výstavních prostorách a bude protínat celou přehlídku. „Jídlo nejenom ve smyslu reálné potravy, ale v širším kontextu smyslových zážitků s ním spojených. Stolování, čas strávený s rodinou a přáteli, jídlo jako spojovatel i zdroj slasti. Potrava pro tělo i srdce," vysvětluje ředitelka Designbloku Jana Zielinski. Tematickou výstavou bude osazena střední hala Průmyslového paláce na pražském Výstavišti, který je i letos hlavním výstavním místem Designbloku. Instalaci navrhuje Maxim Velčovský a Veronika Jiroušková.

vizual design blok 2017Vizuál letošního ročníku zachycuje okamžiky z dortové bitvy mladých designérů, kteří se představí ve výstavě Erste Talent Display. Dortová bitva spojuje ústřední téma ročníku a také dlouhodobý cíl Designbloku: podporu mladých českých talentů. „Šlehačková nebo dortová bitva vznikla spontánně, snad že je od grotesek snem snad každého člověka, symbolem spontánní emoce, radosti i boje, který je nakonec také součástí každého ročníku.

Designblok je nezachytitelný gejzír neobyčejných nápadů, sveřeposti, odhodlání a víry v budoucnost. Chtěli jsme, aby tohle všechno bylo znát i z vizuálu, aby byl odrazem našeho vlastního nadšení a radosti, a tak jsme si společně splnili sen a hodili veřejnosti místo rukavice dort," říká kreativní ředitel Designbloku Jiří Macek. Fotografie pro vizuály, které postupně odhalí portréty mladých designérů, společnou dortovou bitvu i její fragmenty, vytvořil Salim Issa, grafickou stránku zpracovala Martina Černá ze studia Imagery a hlavními hrdiny se stali designéři Zuzana Viszusová, Dominika Petrtýlová, Daniela Chodilová, Jakub Křelina, Monika Martykánová, šperkařka Jana Voňková a módní designér Adam Kost.

Hlavní prostory budou stejně jako v minulém roce umístěny na Výstavišti Praha Holešovice. Jako jedna z významných kulturních akcí v Praze je Designblok podporován ze strany Hlavního města Prahy. „Design mě zajímá a zabývám se jím už nějaký čas, takže termíny Designbloku mám v kalendáři zapsané dlouho dopředu. Jsem ale také ráda, že se koná právě na Výstavišti, které prochází velkou proměnou. Už jsme zrekonstruovali Lapidárium, máme vysoutěženou podobu nové vstupní brány a okolních prostor a před nedávnem jsme strhli plot oddělující část málo využívané části výstaviště od Stromovky, a tím jí přidali zrekonstruovali Lapidárium, máme vysoutěženou podobu nové vstupní brány a okolních prostor a před nedávnem jsme strhli plot oddělující část málo využívané části výstaviště od Stromovky, a tím jí přidali poměrně výraznou část. Výstaviště je pro mě místem, kam budou patřit jen špičkové akce a tou Designblok bezesporu je," uvedla primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová.


vizual origin 1 ok• Designblok se koná rovněž za cenné podpory partnerů, zejména pak generálního partnera Erste Premier. Petra Ondrušová, ředitelka Erste Premier, ke spolupráci říká: „Je nám ctí být v letošním roce již po osmé generálním partnerem Designbloku a těší nás, že je o kvalitní design rok od roku větší zájem. Na zpracování tématu jídla jednotlivými designéry se velmi těšíme. S jídlem jsou spojené zážitky, kterých bude v rámci Desingbloku určitě mnoho. Na doručování těch nejlepších zážitků pracujeme i my v rámci služby nadstandardního bankovnictví Erste Premier. Stejně jako v předešlých letech mohou i letos naši klienti využít prostor exkluzivní Erste Premier Lounge, kde se kromě příjemného relaxu mohou těšit především na inspirativní setkání a designové workshopy."

• Nově se jako hlavní partner Designbloku představí také značka Renault. „Renault je a vždy byl průkopníkem v oblasti nových technologií a designu. Prostřednictvím prestižního partnerství s Designblokem bychom chtěli představit současný francouzský automobilový design, který je rovněž spojen s požitky a emocemi, tak jako hlavní téma letošního ročníku", poznamenal k novému partnerství Zdeněk Grunt, generální ředitel společnosti Renault Česká republika, a.s.

• Kromě hlavního prostoru Designbloku na pražském Výstavišti v Holešovicích, kde bude v Průmyslovém paláci, na piazzetě před palácem a v Lapidáriu Národního muzea více než 14 000 m² výstav, bude otevřena řada galerií, pop-up shopů a showroomů po celé Praze. Návštěvníci se mohou také těšit na doprovodný program, který pro ně letos chystá řadu novinek.

 


www.designblok.cz

Vaše komentáře (1)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop