Tisk
V dnešních novinkách z oboru se utkají: <small>Nejvyšší dřevostavba světa v Central Parku a Machův včelín u Krušlova</small>

V dnešních novinkách z oboru se utkají: Nejvyšší dřevostavba světa v Central Parku a Machův včelín u Krušlova

Jindřiška Kleknerová | Čtvrtek, 09. listopad 2017 |

Přidat na Seznam.cz

Central Park ve středu New Yorku má být obohacen o novou atrakci, byť dočasnou. Architektonická kancelář DFA zde chce postavit 220 m vysokou věž, jež by však neměla sloužit jen jako rozhledna. Její poslání je však bohulibější.

Zachráněné Česko. Nadšenci dokážou s hromadou kamení doslova zázraky
Před pár lety jen hromada kamení nebo totální ruina. Dnes krásná stavba, u níž by vás ani nenapadlo, že někdy vypadala jinak. Opravené památky, znovu vzkříšené ruiny, zušlechtěné stodoly a statky. Mezi nádherně a s nadšením restarované stavby patří malebný Machův včelín v podobě dřevěnky...
... celý článek


Chcete pocítit atmosféru pasivního domu? Tento víkend máte jedinečnou příležitost!
Od pátku 10. do neděle 12. listopadu můžete navštívit pasivní domy po celé České republice. Připraven je pro vás další ročník oblíbené akce "Dny pasivních domů".


Aktivní dům uprostřed slovenské přírody je ze slámy a ze dřeva
I na nevelké mapě Slovenska se ještě dají najít místa, kde má příroda převahu nad civilizací. Patří k nim i Melčická dolina v západní části Bílých Karpat, která vytvořila vhodný rámec pro dům v pasivním standardu ze slámy a dřeva na okraji civilizace.
...celý článek

Konference Možnosti požární ochrany historických staveb byla zaměřena na dřevostavby
V Letzelově sálu krajského úřadu v Hradci Králové proběhla 2. listopadu celostátní konference Možnosti požární ochrany historických staveb se zaměřením na stavby dřevěné.
...celý článek

V Chanovicích najdete zámek, muzeum, Žižkův kámen, skanzen i rozhlednu
Pro mnohé utajená obec Chanovice, ležící v polovině cesty mezi Horažďovicemi a Nepomukem, překvapí nejen supermoderním dřevo zpracujícím objektem na východním okraji, ale i četností turisticky zajímavých míst v obci a blízkém okolí.
...celý článek

Přístřeší na Olšině poskytne nový velký altán
Olšina – nová dřevostavba přibyla u nejvýše položeného chovného rybníka v Česku. Jedná se o velký multifunkční altán, který vyrostl v rekreačním zařízení Olšina.
...celý článek

Central Park Tower, pokud bude skutečně postavena, se stane nejvyšší dřevěnou stavbou na světě
Central Park ve středu New Yorku má být obohacen o novou atrakci, byť dočasnou. architektonická kancelář DFA zde chce postavit 220 m vysokou věž, jež by však neměla sloužit jen jako rozhledna. Její poslání je bohulibější – především má být využívána k čištění kontaminované vodní nádrže v parku.
pdf... článek ke stažení v pdf

Kolíkové spoje v dřevěných konstrukcích
Navrhování, konstrukční řešení a provádění spojů s kolikovými spojovacími prostředky souvisí s řadou dalších důležitých témat. Především se jedná o využití výsledků experimentálního výzkumu spojů a zohlednění poznatků ze skutečného působení těchto spojů v konstrukcích.
...celý článek

Oprava dřevěného kostelíku je v polovině, před ohněm ho ochrání plyn
Přes 400 let starý kostelík v hradeckých Jiráskových sadech pomalu dostává původní tvář. Získal i supermoderní hasicí zařízení, které ho má ochránit před zkázou. Podobné má jen několik dřevěných staveb ve střední Evropě.
...celý článek

Jindřiška Kleknerová

 

Těžce zařaditelná publicistka s lehce technickými předpoklady. Zajímám se o texty začínající básněmi a končící optimalizovanými články s příslušným počtem klíčových slov… S pokorou bydlím v nové dřevostavbě a spravuji tento web. Obojí mi dělá radost.

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop