Tisk
100 otázek a odpovědí k obhospodařování lesa...

100 otázek a odpovědí k obhospodařování lesa...

Dagmar Šimonová | Pondělí, 08. srpen 2011 |

Přidat na Seznam.cz Nevládní nezisková organizace Forest Stewardship Council (FCS) vydala 4. vydání úspěšné publikace 100 otázek a odpovědí k obhospodařování lesa přírodě blízkým způsobem. Jejími autory jsou dva zkušení lesníci, Jan Metzl a Milan Košulič st., kteří se snaží stručným a výstižným způsobem inspirovat a donutit k zamyšlení ty, kteří aktivně spravují české lesy.

Autoři knihy se snaží poukázat na chybné obhospodařování lesa a nutnost zásadní změny lesnického hospodaření, které lze konat i způsobem blízkým přírodě – tj. ekologicky, s respektováním přírodních zákonitostí, vazeb a procesů vlastních přirozenému běhu věcí v lesním ekosystému. Snaží se poukázat na stopy nešetrných lesnických zásahů holosečného hospodářství, které zatěžuje půdu a vytváří lesní porosty náchylné na škůdce a výkyvy počasí.

Kniha je tak stručným, srozumitelným a čtivým doporučením, přístupným široké škále lidí, kteří se zabývají lesnictvím ať už na profesionální či soukromé úrovni. Autoři nastudovali mnoho odborných textů předních lesnických odborníků, ve snaze najít dobré i špatné příklady ekologicky správné i chybné formy péče o naše lesy. Ty doplnili svými vlastními zkušenostmi a znalostmi, které získali během celoživotní práce.

Autor: Jan Metzl, Milan Košulič st.

Oriantační cena: 120 Kč

Více informací: FCS ČR

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Literatura”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop