Tisk
Pracujeme se dřevem: <small>Již páté vydání základní příručky pro všechny milovníky dřeva</small>

Pracujeme se dřevem: Již páté vydání základní příručky pro všechny milovníky dřeva

Jindřiška Kleknerová | Pondělí, 20. únor 2017 |

Přidat na Seznam.cz

Páté vydání této úspěšné publikace je jasným důkazem toho, že dřevo je materiál, který je nám blízký a rádi se jím obklopujeme. Knihu od autora Martina Patřičného uvítají ti z vás, kteří si chtějí na dřevo „sáhnout" a vyrobit vlastníma rukama něco svého. Knihu také můžete vyhrát, dnes od 16hod na facebookovém profilu časopisu DŘEVOstavby!

Dozvíte se jaké jsou základní druhy dřeva, jak postupovat při ručním opracování, jak dřevo reaguje na změnu prostředí, jaké povrchové úpravy se používaly dříve a nyní, a mnoho dalšího. Kniha je členěna do kapitol podle postupů práce: začíná nákupem, sušením a skladováním dřeva, následují technologické postupy (broušení, štípání, tesání, řezání, soustružení, spojování a ochrana povrchu) a popis vybavení díly a vhodných nástrojů. Každá kapitola je doplněna radami z praxe. V závěru pak autor radí, jak při výrobě stojánku pro stromeček, divadélka a loutek zapojit děti, jak pro radost vyrobit šperk, dřevěnou hračku, pískoviště či stoličku.

p
Pracujeme se dřevem

(základní příručka – 5., přepracované vydání)
Martin Patřičný
Grada, 112 stran, 149 Kč

O autorovi:
MARTIN PATŘIČNÝ, výtvarník-dřevař, autor knih, vypravěč se řemeslu vyučil soukromě u svého strýce řezbáře a soustružníka. Výtvarné práci se dřevem se plně věnuje od roku 1988. Uspořádal řadu Dřevěných večerů – diskusních i hraných s poezií a živou hudbou. Společně s Václavem Větvičkou a Hanou Hegerovou vyhlásili Den stromů (poprvé 20. 10. 2000). Martin Patřičný je spoluautorem scénáře a průvodcem 26dílného televizního dokumentu Kus dřeva ze stromu, režírovaného Bedřichem Ludvíkem. Má za sebou přes sto výstav v tuzemsku i zahraničí.


Soutěžte o knihu Pracujeme se dřevem na Facebooku:

Dnes, 21.2.2017, v 16 hodin, začíná na našem facebookovém profilu krátká soutěž o celkem dva kusy knihy Pracujeme se dřevem.
Pravidla soutěže: Knihu pošleme tomu, kdo si nejpřesněji tipne počet lajků u příspěvku - na facebookovém profilu DŘEVOstavby. Začínáme dnes v 16 hodin, konec soutěže je už po 24hodinách, tedy 22.2.2017, v 16 hodin. V případě, že bude více správných tipů, pak vyhraje ten, kdo tipoval dříve. Tipovat znamená napsat počet odhadovaných lajků do komentáře pod příspěvek.

Pokud by bylo cokoliv nejasného, pište pod příspěvek do komentářů anebo na e-mail Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Přeji mnoho zdaru a jistě zkuste soutěžit. Kniha je přehledná, srozumitelná, není moc tlustá, je v ní jedna dobrá rada za druhou a ještě ke všemu má hodně obrázků...

Jindřiška Kleknerová

 

Těžce zařaditelná publicistka s lehce technickými předpoklady. Zajímám se o texty začínající básněmi a končící optimalizovanými články s příslušným počtem klíčových slov… S pokorou bydlím v nové dřevostavbě a spravuji tento web. Obojí mi dělá radost.

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (1)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Literatura”

Více článků »

  • Banner

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop