Tisk
CPD: <small>Naučíme vás stavět pro budoucnost</small>

CPD: Naučíme vás stavět pro budoucnost

Michal Babor | Úterý, 19. březen 2013 |

Přidat na Seznam.cz

Stavebnictví stojí na prahu energetické revoluce, kterou odstartovala Směrnice o energetické náročnosti budov 2010/31/EU (EPBD). Centrum pasivního domu proto připravilo šest nových kurzů, které reagují na probíhající legislativní změny a stále sílící nezbytnost nového přístupu k navrhování budov. První pilotní kurzy jsou určeny pro odborníky z Jihomoravského kraje zdarma a hlásit se do nich mohou už nyní.

Nulové a pasivní domy změnily zažité postupy navrhování

„Proměny ve stavebnictví, kterých jsme už dnes svědky, se neobejdou bez radikální změny přístupu architektů a projektantů k jejich návrhu. Jde o nezbytnost komplexního, anebo, lépe řečeno, integrálního návrhu budovy. Architekt už během studie velmi úzce spolupracuje s dalšími specialisty – se stavebními fyziky, statiky, odborníky na TZB a podobně – tak, aby výsledek splňoval nároky na estetiku, nízkou spotřebu energie a zejména zdravé a kvalitní vnitřní prostředí," říká Jan Bárta, ředitel Centra pasivního domu, které se už od roku 2005 specializuje na standard pasivního domu a jeho kvalitu.

Experti učí a předávají své zkušenosti

CPD KURZ ucastnici2Lektorský tým tvoří přední čeští specialisté a experti z různých odvětví energeticky úsporného stavění, kteří přípravě kurzů věnovali bezmála rok. Výsledkem je promyšlený vzdělávací program, který ve výuce důmyslně propojuje teorii a praxi tak, aby účastníci co nejefektivněji nabyli nové informace a uměli je využít při práci.

Kurzy startují už v květnu 2013

Celkem šest nových kurzů bude ve své „pilotní fázi" probíhat od května do srpna 2013 v Brně. Tyto pilotní kurzy určené odborníkům z Jihomoravského kraje budou navíc díky finanční podpoře z EU pro účastníky zdarma!

Více informací o jednotlivých kurzech:
Kurz A. Úvod k navrhování pasivních a nulových domů

Kurz B. Základní principy navrhování pasivních a nulových domů

Kurz C. Navrhování pasivních a nulových domů

Kurz D. Zajištění kvality u budov s téměř nulovou potřebou energie

Kurz E. Navrhování a inspekce otopných soustav a klimatizačních systémů

Kurz F. Energeticky efektivní rekonstrukce stávajících budov

Přihlašování na kurzy bylo právě spuštěno a jejich kapacita je omezená – zájemci by tedy neměli s přihlášením otálet. Přihlašovací formulář najdou na webových stránkách Centra pasivního domu.

Mgr. Michal Babor

Z životní dráhy učitele, kterým jsem chtěl být snad už v peřince, jsem před drahnou řádkou let zběhl do sféry časopisů o bydlení. Ze zaměstnance jsem se před deseti lety stal zaměstnavatelem, ale redakční práci zůstávám věrný...

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (2)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Pasivní domy”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop