Bungalov do jednoho milionu? Výhody a nevýhody levných přízemních domů

Tisk
Bungalov do jednoho milionu? Výhody a nevýhody levných přízemních domů

a.janousek | Pondělí, 01. únor 2016 |

Přidat na Seznam.cz

Přízemní domy mají celou řadu výhod. Těmi hlavními je absence schodišť a dobré propojení interiéru s venkovním prostředím. V našem katalogu i obecně na českém stavebním trhu najdete mnoho projektů bungalovů, které uspokojí jak náročného zájemce, tak i stavebníka, který chce co nejlevnější dům. Výjimkou nejsou ani bungalovy s cenou okolo jednoho milionu korun.

 

Ve prospěch bungalovu jako rodinného domu jednoznačně hovoří možnost estetického a funkčního propojení s venkovním prostředím. Ať už přízemní dům stojí ve vzrostlé zahradě, v lese nebo v otevřené krajině, bez kontrastu s tradiční patrovou zástavbou je mu lépe.

Bungalov nepotřebuje objemné základy

Přízemní stavba může splňovat náročné požadavky na soukromí i prostor stejně dobře jako patrový dům. Zejména pro rodiny s dětmi může bungalov znamenat splnění snu o klidném domově. Umístěním dětských pokojů do vzdálenějších částí domu lze dosáhnout toho, že se dospělí a děti budou navzájem rušit jen minimálně.

Náklady na stavbu se vždy odvíjejí od konkrétního projektu. Přestože obecně platí, že náklady na krychlový metr mohou být u přízemního domu vyšší, je potřeba vzít v potaz to, že při stavbě bungalovu odpadají výdaje na schodiště (i prostor pro ně), na odhlučnění stropu či konstrukci lešení.

moony web2

 

Díky menší zátěži nejsou potřeba tak objemné základy jako u patrového domu. Dřevěný bungalov je možné snadno založit i na základových patkách nebo na zemních vrutech. To vše může výslednou cenu výrazně ovlivnit a není proto divu, že mezi katalogovými projekty najdete celou řadu opravdu levných bungalovů.

Co čekat od levného domu

Bungalov s cenou okolo milionu a půl Kč bude hlavně docela malý, podlahová těchto domů plocha se většinou pohybuje kolo 80 m2. Projekty bungalovů do jednoho milionu pak připomínají spíš komfortní chaty. I tak obvykle získáte nízkoenergetický dům s přijatelným komfortem bydlení třeba pro starší a bezdětné páry nebo singles.

BungaLove

 

Počítat musíte se základním vybavením domu - s plastovými okny a dveřmi, v domě také nejspíš nebude kuchyňská linka. Vybavení koupelny a vytápění bude také jen základní. Naopak dodavatelé často klientům i u levných domů umožňují i volbu z několika variant vnitřních dispozic.

Dodavatelé většinou nabízejí domy v různém stádiu dokončení a bungalovy nejsou výjimkou. Firmy tím vychází vstříc lidem, kteří si chtějí bungalov dokončit svépomocí. Můžete si například objednat hotovou hrubou stavbu i s příčkami, podhledy a hlavně hotovými rozvody vody a elektřiny, ale bez obkladů podlah či vnitřních dveří. Nebo jen základní hrubou stavbu k dokončení vlastními silami. Ta stojí zpravidla jen polovinu toho, co kompletní realizace na klíč.

                     Příklady levných bungalovů z našeho katalogu:

ext - perex

 

Jubileum profi 82 údolím - dodavatel ATRIUM s.r.o.

 

perex

 

PovBG 59 - dodavatel AVANTA SYSTEME s.r.o.

 

ext - perex

 

Ekonomy MS 04 - dodavatel MS HAUS s.r.o.

 
Vaše komentáře (1)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Realizace”

  • +PLUS DŮM FischerHaus

    +PLUS DŮM FischerHaus

    K padesátiletému výročí založení společnosti FischerHaus byl veřejnosti představen vzorový +PLUS dům „GENERATION X“, který splňuje nejnáročnější kritéria na moderní velice…

  • Vaše nové pohodové bydlení: Dřevostavby a zděné domy na klíč od specialisty

    Vaše nové pohodové bydlení: Dřevostavby a zděné domy na klíč od specialisty

    Postavit si nový dům na klíč je dnes již jakýmsi standardem. Ne všechny firmy ale dokážou nabídnout dokonalý komfort výstavby spojený s výhodnou cenou. I proto se vyplatí přečíst si…

  • Na dřevostavbě šetřete chytře

    Na dřevostavbě šetřete chytře

    Ten, kdo při stavbě nového domu nemusí řešit finance, je opravdovým šťastlivcem. Pro nás ostatní, kteří vydání svých prostředků musí zvažovat poněkud obezřetněji, přijde vhod…

  • Respektovat okolí, ale nesplynout s davem

    Respektovat okolí, ale nesplynout s davem

    Originální spojení kompozice, barevného řešení a struktury materiálů použitých na vnějším plášti určuje výsledný vzhled domu víc než cokoli jiného. Architektonický výraz…

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop