Tisk
Dřevostavby už se vlhkých prostor nemusí bát

Dřevostavby už se vlhkých prostor nemusí bát

Michal Babor | Čtvrtek, 12. květen 2011 |

Přidat na Seznam.cz

Dřevo si s vodou a vůbec vlhkostí nerozumí, neplatí však, že voda musí být pro dřevo vždy nepřítelem. Výrobci materiálů pro dřevostavby se snaží projektantům pomáhat v co nejúčinnější konstrukční ochraně dřeva, tedy v předcházení přímého styku vlhkosti se dřevem.

Nová deska do vlhkých prostor

Aquaroc3Společnost Rigips například uvedla na trh novou cementovou deskou Aquaroc určenou přímo do prostor mokrých nebo trvale vystavených vlivům vlhkosti. Tato novinka pomůže řešit aplikace s nárokem na toleranci k vlhkosti při zachování všech výhod postupů suché výstavby, která představuje rychlou a ekonomicky výhodnou alternativu k tradičním zděným konstrukcím.

Deska Aquaroc

- vysoce výkonná deska na bázi cementu

- mimořádně dlouhá životnost

- použití v bazénech, wellness a fitness centrech, prádelnách, garážích apod.

- vysoká objemová stálost

- odolnost proti vzniku plísní

- vhodná i do prostor s nároky na požární odolnost.

Obklady nejsou izolace!

Trvale mokré prostředí s vysokou vlhkostí představuje náročné podmínky k řešení stavebních konstrukcí a detailů i k údržbě a používání pro obyvatele domu. Problém často vzniká, když „první linie obrany" – keramickými dlaždicemi obložený povrch – neposkytne spolehlivou izolaci proti vodě. V takovém případě je využití odolného inertního materiálu pro opláštění, jakým je deska Aquaroc nejen komerčně, ale i finančně výhodné.

Výhodné vlastnosti pro všechny

Aquaroc1Systémová deska má při svých vynikajících vlastnostech nižší hmotnost (jen 13,5 kg/m2) a je podstatně snáze zpracovatelná než většina jiných cementových či cementotřískových desek na trhu. Nízká hmotnost desek představuje významnou výhodu jak pro dopravu a staveništní manipulaci, tak i pro samotnou montáž konstrukcí přímo na stavbě.

Ačkoli je deska díky své pevnosti ideálním podkladem pro keramické obklady, je možné konstrukce díky jejich hladkému povrchu opatřit pouze finální stěrkou Aquaroc Promix Finish bez penetrování a následně přemalovat, a to i v zátěžových podmínkách vlhkého prostředí.

Mgr. Michal Babor

Z životní dráhy učitele, kterým jsem chtěl být snad už v peřince, jsem před drahnou řádkou let zběhl do sféry časopisů o bydlení. Ze zaměstnance jsem se před deseti lety stal zaměstnavatelem, ale redakční práci zůstávám věrný...

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (1)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Konstrukce dřevostaveb”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop