Tisk
Dřevostavby s pevnými a odolnými sádrokartonovými rohy

Dřevostavby s pevnými a odolnými sádrokartonovými rohy

Michal Babor | Úterý, 07. únor 2012 |

Přidat na Seznam.cz

Unikátní novinku uvádí na trh v těchto dnech Rigips. Vodou aktivovaná samolepicí lišta AquaBead pro ochranu vnějších rohů zajistí dokonale pevné, nárazu odolné a hladké rohy a hrany sádrokartonových konstrukcí, bez nichž se moderní dřevostavby neobejdou.

Lišta AquaBead se skládá ze speciálního plastu, vysokopevnostního papíru a lepidla na bázi škrobu. AquaBead krabice baleni litlDíky unikátní technologii výroby zajišťuje lišta stabilní, bezpečnou a velmi efektivní ochranu hran sádrokartonových konstrukcí. Pracná a časově náročná úprava rohů pomocí hliníkových lišt se nedá s jednoduchou, rychlou aplikací a výslednou kvalitou stavebního detailu téměř srovnávat.

Bez hliníku a tmelu

AquaBead pretmeleni litlLišty AquaBead jsou vysoce odolné proti poškození například nárazem či úderem. Tyto lišty jsou nesrovnatelně pevnější v porovnání s běžnými hliníkovými lištami. Lišta se při osazení na roh sádrokartonové konstrukce nepodtmeluje. Lepidlo, kterým je opatřena už z výroby, se aktivuje obyčejnou čistou vodou. A díky vysoké přilnavosti lišty k sádrokartonu drží na rohu i bez pomocí šroubů či sponek.
Na tmelu se ušetří i při dokončovacích pracích. Spotřeba tmelu je menší, protože lišta je subtilnější a nepřetmeluje se s výztužnou páskou, jak je běžné u hliníkových lišt. Pro přetmelení lišty doporučuje Rigips tmel Rifino Top, který zaručí vynikající přilnavost, hladký a téměř bílý povrch a dobrou brousitelnost.

Bezpečná a pohodlná montáž

Lišty AquaBead pritlaceni aplikatorem svisle litlAquaBead nemají žádné ostré hrany, a to ani po zkrácení na požadovanou délku. Jsou tedy bezpečnější i při montáži.
Montážníci při práci s lištou ocení pomocný aplikátor pro vnější hrany 90 stupňů. Aplikační válečky pomohou udržet stálý a rovnoměrný tlak na lištu při jejím upevnění. Aplikátor je na tyčovém nástavci, který umožní se dostat jednoduše i ke vzdálenějším rohům. S tímto nástrojem lze docílit výrazné úspory pracovního času a také opticky přesnějšího rohu.
Díky lištám AquaBead je práce při dokončování rohů sádrokartonových konstrukcí rychlejší, jednodušší, bezpečnější a také ekonomičtější.

Podívejte se na videonávody k montáži sádrokartonových konstrukcí a další možnosti úpravy vnitřních koutů a vnějších rohů.

 

Mgr. Michal Babor

Z životní dráhy učitele, kterým jsem chtěl být snad už v peřince, jsem před drahnou řádkou let zběhl do sféry časopisů o bydlení. Ze zaměstnance jsem se před deseti lety stal zaměstnavatelem, ale redakční práci zůstávám věrný...

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (1)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Konstrukce dřevostaveb”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop