Tisk
Nová sádrokartonová deska TOPAS

Nová sádrokartonová deska TOPAS

Dagmar Šimonová | Pátek, 22. červen 2012 |

Přidat na Seznam.cz

Letošní novinkou v oblasti sádrokartonových desek Knauf je deska s označením TOPAS. Tato deska splňuje náročné požadavky na vysokou únosnost stěn pro zavěšení různých předmětů, například kuchyňských linek. Současně je tato deska schopna plnit i funkci deskové statické výztuže u rámových konstrukcí (ocelové i dřevěné skeletové konstrukce). Tyto vylepšené vlastnosti byly docíleny zvýšenou hustotou jádra desky. Deska TOPAS není tak tvrdá a odolná jako například deska Diamant, ale kromě uvedené pevnosti splňuje dostatečně i protipožární vlastnosti.

Deska knauf TOPAS je výbornou volbou pro dřevostavby!

Realizace kuchyňské linky s deskou Knauf TOPASNová deska Knauf Topas najde uplatnění v interiéru, především u konstrukcí příček a předsazených nebo šachtových stěn. V bytové výstavbě to může být například v koupelnách a kuchyních, kde je zapotřebí na stěnu příčky zavěsit zařizovací předměty, jako je nábytek apod. Tato deska není vhodná tam, kde by hrozilo riziko poškození povrchu desky hrubým otěrem či vrypem, jako například ve školách, tělocvičnách nebo nemocnicích. Široké uplatnění najde mimo jiné i u dřevostaveb.


K Diamantu přibyl ještě Topas

Minerál TopasDesky TOPAS se zpracovávají stejným způsobem jako běžné sádrokartonové desky. Díky zvýšené tuhosti a hustotě jádra lze desku bez problémů také sponkovat nebo hřebíkovat do dřevěných sloupků a latí. Diagramy únosnosti a jiné technické informace zjistíte přímo na stránkách výrobce. A čím byla výroba nové desky inpirována? Svou barvou připomíná kosočtverečný minerál pojmenovaný podle ostrova Topasos v Rudém moři. K desce Diamant, kterou Knauf představil před nedávnem, tak přibyl další nerost.

Vaše komentáře (1)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Konstrukce dřevostaveb”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop