Tisk
Ochranné oleje Bondex oživí i zašlé dřevo

Ochranné oleje Bondex oživí i zašlé dřevo

Lucie Němcová | Úterý, 29. duben 2014 |

Přidat na Seznam.cz

Prkna terasy, zahradní nábytek, ale třeba i stěny roubenky a další nechráněné dřevěné plochy jsou celoročně vystaveny vysokému zatížení, proto bychom neměli zanedbávat jejich pravidelnou údržbu. Partnerem pro účinnou ochranu dřevěných povrchů jsou kvalitní oleje dánské značky Bondex, dostupné v mnoha atraktivních odstínech.

aktuální 440170 Bondex Decking Oil 2.50 L Packshot SP3 240810 300dpi kopieTerasy a dřevěné pochozí plochy v exteriéru ochrání Bondex Decking oil, speciální syntetický napouštěcí olej s vodoodpudivým efektem, určený pro konzervaci povrchu dřeva a zdůraznění jeho struktury. Tento špičkový olej dostupný v 6 atraktivních barevných variantách proniká hluboko do buněčné struktury dřeva, výrazně eliminuje praskání a kroucení dřevní hmoty, a tak vlastně dřevo chrání zevnitř. Uplatní se také při napouštění interiérového nábytku, zábradlí a dalších povrchů, především z tvrdého dřeva.

aktuální bondex extreme decking oil-2284Dvojnásobnou trvanlivost oproti běžným olejům a nádherný přirozený vzhled dodá dřevu Bondex Extreme Decking oil, extrémně odolný napouštěcí olej na vodní bázi s vysokou penetrační schopností. Dlouhodobě dřevo chrání proti povětrnostním vlivům, UV záření i praskání, na povrchu vytváří vodoodpudivý film. Bondex Decking Oil je díky vodou ředitelné receptuře téměř bez zápachu a rychle schne. Lze jej proto s úspěchem využít i v interiéru, například na napuštění podlahy. V nabídce je ve čtyřech oblíbených odstínech (bezbarvá, teak, červený mahagon, ořech).

440190 Bondex Exotic Oil 2.50 L Packshot SP3 240810Pro ochranu a zkrášlení povrchů z tvrdých tropických, exotických a ušlechtilých dřevin v interiéru i exteriéru je určen přírodní týkový olej Bondex Exotic Oil. Jde o speciální směs olejů s impregnační a ochrannou funkcí. Bondex Exotic Oil zvýrazňuje přirozenou strukturu dřeva, vytváří hedvábný povrch odolný proti otěru a opotřebení a zároveň jej chrání před vysušením. Odpuzuje vodu a nečistoty, odolává vodě a alkoholu. Olej se velmi lehce nanáší a hluboce penetruje do struktury dřeva. Bondex Exotic Oil ochrání dosud neošetřené povrchy dřeva a oživí i staré, zašlé a matné dřevo.

Značka Bondex zastřešuje kvalitní nátěrové hmoty pro péči a ochranu dřeva. Aktuální nabídka obsahuje přípravky pro ošetření dřeva, lazury, krycí barvy, laky, oleje i vosky. Heslem značky je maximální ochrana s minimálním vlivem na životní prostředí, proto také výrobky této značky obsahují minimální množství škodlivých látek. Výrobky Bondex zakoupíte v řetězcích s potřebami pro kutily.

Náklonnost k přirozeným materiálům a dřevu jsem objevila již při studiích architektury a šíření osvěty a inspirace z této oblasti mi dává velký smysl. Baví mě lidi motivovat k tomu, aby bydleli zdravě, komfortně a více či méně soběstačně.

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Ochrana dřeva”

  • Jak a čím nejlépe chránit dřevo?

    Jak a čím nejlépe chránit dřevo?

    Aby byly dřevěné prvky ve stavbách schopny dlouhodobě plnit své funkce, je třeba vždy zvážit mnohé faktory týkající se vhodného výběru dřeviny, způsobu jeho opracování a zejména…

  • Dřevo venku natřít nebo nenatřít?

    Dřevo venku natřít nebo nenatřít?

    Dřevo je jeden z nejstarších stavebních materiálů. A také jeden z nejoblíbenějších. Dodává punc luxusu, pocitově hřeje a je potěchou pro oči. Pokud ho ale necháme venku, vystavené…

  • Impregnace dřeva se není třeba bát

    Impregnace dřeva se není třeba bát

    Chemické prostředky jsou neocenitelnými pomocníky při preventivní ochraně dřeva před škůdci. Impregnací ošetřujeme jak konstrukce, krovy a interiérové prvky uvnitř domu, tak i na…

  • Dřevěná terasa – jak zachovat její krásu

    Dřevěná terasa – jak zachovat její krásu

    Přinášíme vám pár užitečných zásad o tom, jak správně udržovat dřevěnou terasu aby nám dlouho vydržela.

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop