Tisk
KARBOLINEUM EXTRA - osvědčený nátěr na ochranu a údržbu dřevěných staveb

KARBOLINEUM EXTRA - osvědčený nátěr na ochranu a údržbu dřevěných staveb

Redakce | Pátek, 13. květen 2016 |

Přidat na Seznam.cz


Jako výrobci tohoto jedinečného českého výrobku jsme stále častěji oslovováni aplikátory, pracovníky lidových skanzenů či přímo majiteli historických objektů s požadavky a dotazy na tento nátěr.

 

Karbolineum extra se v praxi stále více uplatňuje díky svým osobitým vlastnostem. Na rozdíl od mnohých zahraničních přípravků zajišťuje dřevu nejen komplexní ochranu proti vnějším negativním vlivům, ale vykazuje i řadu dalších zajímavých vlastností, jimiž je převyšuje.

Funguje jako hluboko pronikající biocidní impregnace a zároveň jako vrchní dekorativní nátěr. Působí přirozeně a nevytváří na povrchu lesklý nátěrový film, který by se časem mohl odlupovat. Organicky splývá se dřevem, proto i případná obnova či údržba povrchu je velice jednoduchá. Prostě se přidá další tenká vrstva a je hotovo.

 Český Krumlov Regionální muzeum - palisandr

 

Nátěr se osvědčil v praxi na celé řadě historických i obytných objektů. Sbírka referenčních příkladů použití je velmi rozsáhlá. Namátkou můžeme jmenovat: horské apartmány Borová Lada na Šumavě, Slezskoostravský hrad, kaple Cyrila a Metoděje na Radhošti, městské hradební věže v Klatovech, Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, kamenná Bašta v Novém Jičíně, Rodný dům Sigmunda Freuda v Příboru, Regionální Muzeum Český Krumlov, hrady Švihov, Roštejn u Telče, Malenovice ve Zlíně a mnohé další. Obrazová galerie nejzajímavějších aplikací je k dispozici na našich webových stránkách www.detecha.cz.

strecha-rostejn-f

 

Významnými uživateli Karbolinea extra jsou výrobci tradičních štípaných šindelů v Čechách i na Moravě. Na povrchovou úpravu šindelových střech je Karbolineum extra zdaleka nejpoužívanějším, ne-li jediným osvědčeným ochranným nátěrem.

Abychom vyšli vstříc dalším zájemcům a budoucím uživatelům našeho výrobku, nabízíme vám konzultační a odborně poradenské služby našich regionálních odborných poradců.

Aktivně působíme ve všech regionech v Čechách i na Moravě a poskytujeme bezplatný poradenský i dodavatelský servis dle přání zákazníka, včetně možného posouzení přímo na místě aplikace.

Více na www.detecha.cz.

Vaše komentáře (5)

Nejnovější články v kategorii “Ochrana dřeva”

  • Jak a čím nejlépe chránit dřevo?

    Jak a čím nejlépe chránit dřevo?

    Aby byly dřevěné prvky ve stavbách schopny dlouhodobě plnit své funkce, je třeba vždy zvážit mnohé faktory týkající se vhodného výběru dřeviny, způsobu jeho opracování a zejména…

  • Dřevo venku natřít nebo nenatřít?

    Dřevo venku natřít nebo nenatřít?

    Dřevo je jeden z nejstarších stavebních materiálů. A také jeden z nejoblíbenějších. Dodává punc luxusu, pocitově hřeje a je potěchou pro oči. Pokud ho ale necháme venku, vystavené…

  • Impregnace dřeva se není třeba bát

    Impregnace dřeva se není třeba bát

    Chemické prostředky jsou neocenitelnými pomocníky při preventivní ochraně dřeva před škůdci. Impregnací ošetřujeme jak konstrukce, krovy a interiérové prvky uvnitř domu, tak i na…

  • Dřevěná terasa – jak zachovat její krásu

    Dřevěná terasa – jak zachovat její krásu

    Přinášíme vám pár užitečných zásad o tom, jak správně udržovat dřevěnou terasu aby nám dlouho vydržela.

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop