Tisk
Denní světlo: <small>nenahraditelný faktor ovlivňující naše zdraví</small>

Denní světlo: nenahraditelný faktor ovlivňující naše zdraví

Administrator | Úterý, 08. září 2015 |

Přidat na Seznam.cz

Blížící se rovnodennost s sebou přináší kratší dny a delší noci. Času, který budeme moci trávit na denním světle, tedy začne s nadcházejícím podzimem značně ubývat. Právě v tomto období bychom si měli přirozeného světla a čerstvého vzduchu užívat co nejvíce.

 

Přes 90 procent našeho času trávíme uvnitř budov, a to nejčastěji pod umělým osvětlením. Lidé přitom denní světlo řadí mezi nejvýznamnější faktory, které spoluvytvářejí zdravé a komfortní bydlení. Vyplývá to i z nedávno zveřejněné studie Healthy Homes Barometer společnosti VELUX. Ačkoliv dobře víme, že nám denní světlo prospívá a toužíme bydlet v prosvětlených bytech a domech, mnohdy se tím paradoxně neřídíme.

124460-01-XXLDenní světlo i v místnostech bez oken

Vhodnou kombinací střešních i klasických fasádních oken můžeme interiér naplnit velkým množstvím denního světla. Dobrou zprávou je, že existují také řešení, jak přivést denní světlo i do míst, kam nelze běžně umístit žádné okno. O jejich prosvětlení se postarají světlovody a světlíky.

 

SvetloInovovaný světlovod VELUX je možné osadit do plochých i šikmých střech. Díky novému vysoce odrazivému tubusu přivádí ještě větší množství denního světla i do těch nejtmavších a nejodlehlejších míst v domě. K dostání je pro ploché i šikmé střechy. Další možností pro přivedení denního světla do obytných prostor pod plochou střechou jsou světlíky VELUX, které je možné ovládat manuálně či dálkově prostřednictvím chytrého dotykového ovladače.

 

denni svetloNejste si jisti, jaký způsob přirozeného prosvětlení vašeho domu vybrat? Navštivte stránky www.denni-svetlo.cz. Zde naleznete mnoho užitečných informací o optimálním prosvětlení patrových domů či bungalovů, stejně tak jako jednotlivých místností. Pokud docílíte optimálního prosvětlení celého domu na úrovni doporučených hodnot, můžete snížit energie na svícení u rodinného domu až o 30 %.

alt

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop