Tisk
Bezpečná montáž předsazených oken pomocí mechanických konzol

Bezpečná montáž předsazených oken pomocí mechanických konzol

Administrator | Úterý, 06. říjen 2015 |

Přidat na Seznam.cz

Firma SFS intec přináší nový upevňovací systém mechanických konzol JB-D®/L pro bezpečnou a rychlou montáž předsazených oken do stavebního otvoru u hrany ostění.

 

Způsob upevnění okna při montážních pracích bývá často podceňován, a pokud není okno správně upevněno, může se pod zatížením posunout. Hrana ostění do šířky 60 mm je totiž riziková zóna při montáži a hrozí až vylomení zdiva.

Montáž oken 2Pro bezpečnou montáž okna je tedy nutné dodržet tuto minimální vzdálenost a současně okno dobře mechanicky zajistit. U oken s vestavěnými venkovními žaluziemi se pozice okna posouvá až o 40 mm před hranu ostění a pokud montážník upevňuje okno přímo do uzavřených rámů, není to správný způsob osazení...

„Bohužel v praxi se však stává, že šroubovaný spoj je příliš blízko hrany, montáž neodpovídá směrnici RAL a zákazník pak nemůže uplatňovat záruku na osazení oken“, komentuje situaci Ing. Jaroslav Štok, technický manažer, a dodává: „V SFS intec jsme proto přišli s řešením systémem mechanických konzol JB-D®/L, ve kterém se při montáži do parapetu používá úhelník s únosností až 100 kg. Pro montáž do ostění a nadpraží deska, která upevnění přenese do bezpečné zóny. Tímto způsobem kotvení se také minimalizují tepelné mosty.

V Technickém institutu IFT Rosenheim byly provedeny testy nejen na pevnost a funkčnost mechanických konzol, ale také i na rychlost a jednoduchost montáže. Do různých objektů byly na hranu stavebního otvoru úspěšně namontovány stovky oken.

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop