Tisk
Prostup střešní izolací BramacTherm vyhrál zlato

Prostup střešní izolací BramacTherm vyhrál zlato

Helena Petáková | Čtvrtek, 03. květen 2012 |

Přidat na Seznam.cz

Významnou doprovodnou akcí stavebních veletrhů je soutěž Zlatá medaile IBF, do které přihlásila společnost Bramac několik výrobních novinek. Prestižní ocenění získalo technické řešení prostup BramacTherm pro DuroVent, které je jedním z komponentů používaných v systému nadkrokevní tepelné izolace BramacTHERM.

Slavnostní vyhlášeníSlavnostní vyhlášení proběhlo první den konání veletrhu a cenu z rukou předsedy odborné poroty, prof. Ing. Aloise Materny, CSc., převzal ředitel společnosti Ing. Vladimír Nováček.

 

Prostup BramacThermProstup BramacTherm pro DuroVent slouží k profesionálnímu řešení průchodu potrubí pro odvětrání kanalizace či sanitární odvětrání přes nadkrokevní tepelnou izolaci. Vyrábí se ve dvou variantách – přímý a 90°. Varianta prostupu s označením 90° je vhodná, pokud se prostup nachází v oblasti obytného podkroví a je tedy potřeba prostup schovat v prostoru mezi krokvemi. Naopak přímý prostup se používá v oblasti půdy, kde není limitován místem a díky tomu k němu lze připojit potrubí o dimenzi JS 100, 125 i 150 (na rozdíl od varianty 90°, která je konstruována jen pro připojení potrubí JS 100). Prostup je na obou stranách nadkrokevní izolace opatřen přírubami s lepicím proužkem, které zajistí větrotěsné napojení na doplňkovou hydroizolační fólii a parotěsné spojení s parozábranou umístěnou pod izolací. Prostup BramacTherm je navržen tak, že je použitelný pro DuroVent JS 100 i JS 125 a lze jej instalovat pro tloušťku nadkrokevní izolace až do 280 mm.

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Střecha”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop